fbpx
E-UTRIP
Featured Društva Kultura Zanimivosti In zabava

Psoglavski dnevi in Tržni dan v Sodražici

Danes zvečer bo v Sodražici pestro. Po dveh letih se namreč znova vračajo Psoglavski dnevi. Tridnevna etnološka, zabavna, kulturna, kulinarična, športna in tržna prireditev je že 16. Vrhunec pa je tudi tokrat nedeljski Tržni dan.

Organizatorji, Turistično društvo Sodražica in občina so pred začetkom največje prireditve v občini- do podtankosti-dorekli podrobnosti pred osrednjim letnim dogodkom, ki je programsko prirejen vsem okusom. 

Danes bodo na svoj račun prišli ljubitelji dobre glasbe. Za dobro rok zabavo bodo, v okviru turneje ob 30. obletnici delovanja, poskrbeli Big Foot Mama. Nastopile bodo tudi skupine Zakon, Band K-Rocks in Duble Truble s poslovilnim koncertom.

V soboto, 25. junija, se bo vse vrtelo okrog žog in žogic. Dan športa vabi nogometne navdušence, na odbojko na mivki, košarko, badminton in namizni tenis. Adrenalinsko obarvan dan, bo zaključil kulturno obarvan Večer na trgu, s pikro veseloigro Mladinskega kluba Sodražica in uigranim nastopom Tamburaškega orkestra Sodražica.

Osrednji del Psoglavskih dni bo v nedeljo. Tržni dan bo postregel s prikazom starih obrti, tradicionalno kulinariko, razstavami, kulturno-zabavnim programom, pestrim dogajanjem za mlade in z otroškimi delavnicami. Z glasbo pa ga bodo popestrili Kranjci, zabava pa se bo nadaljevala v popoldne. Zvečer bo na oder stopil ansambel Roka Žlindre.

Na Tržnem dnevu bodo obiskovalci oči pasli ob prikazu starih obrti. Od tistih, ki so že skorajda tonile v pozabo do teh, ki se še ohranjajo. “In ob novimi”, podarja Gregor Pirc, direktor Rokodelske zadruge In situ, ki je bila ustanovljena lani.

Tudi letošnji dogodek bo na svojih plečih neslo več kot sto prostovoljcev in članov raznih društev.

Sodražani so pripravljani, tudi lepo vreme so naročili, le pridite!

  (mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki