fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Politika

Prvo soočenje predsednikov strank: Kdo se je odrezal naj …

  1. Soočenje skoraj vseh predsednikov strank na včerajšnji komercialni televiziji je že na začetku zaznamovala odsotnost Janeza Janše, ki je s tem dosegel, da se je skozi celotno oddajo govorilo o njem.
  2. Moje predvidevanje je, da se Janša ne bo nikoli udeležil soočenj na POP TV, saj mu ta televizija ni naklonjena in ji s svojo odsotnostjo dokazuje njeno nepomembnost.
  3. Kot državljana me moti izključevalna retorika, saj sem mnenja, da je za dobro državljanov nujno potrebno sklepati različna zavezništva, ki s svojimi drugačnimi stališči in iskanjem uravnoteženih odločitev najbolj pripomorejo širši množici ljudi, da živi bolje.
  4. Po dveh urah bi ocenil, da se je v prvem delu oddaje slabše odrezal Luka Mesec, ki je v nadaljevanju sicer popravil vtis, a je bil vseeno manj prepričljiv, kot na zadnjih volitvah, ko je v zadnjih soočenjih najbolj pripomogel k dobremu rezultatu LEVICE.
  5. Slabšo oceno bi dal tudi Marjanu Šarcu, ki se vsebinsko preprosto ne more distancirati od “anti-Janša” predsednika in tako sploh ne predstavi svojega programa, idej, … To ni dobro za stranko, saj volivcu ne ponuja kvalitetne vsebine.
  6. Odtenek slabše kot najboljši se je odrezala tudi Alenka Bratušek, kateri rezultati na nekaterih javnomnenjskih meritvah kažejo slabši uspeh oz celo neprihod v parlament in bi v prihodnje morala spremeniti način komunikacije in ne biti preveč podobna Marjanu Šarcu, saj je očitno jasno, da samo “biti proti Janezu Janši” ni več dovolj.
  7. Najbolj pozitivno je presenetila Tanja Fajon, ko je v nekem delu oddaje vidno iz pulta izpostavila levo nogo ter nato še desno in tako “pobrala” pozornost gledalca.
  8. Čeprav ves koalicija KUL v Golobu vidi zaveznika pa je potrebno omeniti tudi to, da jim le ta zaradi takšnega stališča postopoma pobira volivce, tako da je priporočljiv razmislek o spremembi javnih nastopv in bolj kot o čemerkoli drugem, govoriti o njihovih rezultatih, programu in mogoče celo pohvaliti kakšno dobro dejanje konkurence,saj drugače napovedujemo slabe rezultate za stranke LMŠ, SAB in celo za levico.

I.G.

Mnenje urednika ni nujno v skladu z mnenjem celotnega uredništva, predstavljene točke so primer razmišljanja odg. ur.
Uredništvo

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki