fbpx
E-UTRIP
Vizualizacija prizidka OŠ Ribnica.
Featured Iz naših šol Novice Ribnica

Prizidek k OŠ dr. Franceta Prešerna se že gradi

V občini Ribnica se zaradi naraščajočega števila prebivalstva že dlje časa srečujejo s prostorsko stisko v šolah in vrtcih. V ta namen že gradijo prizidek k Osnovni šoli Franceta Prešerna, zdaj pa nameravajo razširiti še njeno podružnico v Dolenji vas. V tem sklopu bodo zgradili tudi novo šolsko športno dvorano.

Po besedah župana Sama Pogorelca bodo s širitvijo šole in vrtca v Dolenji vasi pridobili nekaj igralnic za vrtec, dve učilnici za šolo ter kuhinjo in jedilnico, ki ju trenutno tam ni. V naslednji fazi nameravajo porušiti tudi obstoječo šolsko športno dvorano in narediti novo. “Trenutna je namreč že stara in premajhna,” je za STA povedal župan. Načrtuje, da bodo gradbeno dovoljenje za projekt pridobili v prihodnjem letu.

Istočasno s tem od lani poteka gradnja prizidka k OŠ Franceta Prešerna. Dela po besedah župana potekajo v skladu z načrti, učenci naj bi tako prizidek začeli uporabljati v novem šolskem letu.

V prizidku bodo uredili štiri učilnice in ostale spremljajoče prostore. Razširili bodo jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo.

STA

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki