fbpx
E-UTRIP
FOTO: Facebook ZD Kočevje
Aktualno Narava & zdravje Novice Zdravje

Prijava na cepljenje preko eUprave je nesmiselna!

Organizacija prijav na cepljenje proti virusu Covid 19 povzroča kar veliko zmede. Naj se prijavimo preko izbranega osebnega zdravnika oziroma zdravstvenega doma ali preko državnega portala e-uprava?

Prijavite se pri osebnem zdravniku!

Direktorica ZD Kočevje Polona Vidič Hudobivnik je opozorila, da dobivajo številne klice tistih, ki so se na cepljenje prijavili preko e-uprave, saj jih seveda zanima, kdaj bodo na vrsti za cepljenje. “Sporočam, da teh podatkov s strain države nismo prejeli in pozivam vse, da se prijavijo na cepljenje preko izbranih osebnih zdravnikov.” Na ta način bomo zagotovo v njihovi evidence in bomo na cepljenje hitro povabljeni.

Samo eUprava ne zadostuje!

Kljub temu, da so na Ministrstvu za zdravje že v februarju zagotavljali, da prijava na državnem portalu zadostuje, se je v sredo izkazalo nasprotno. Kot je na tiskovni konferenci dejala Deana Potza, zdravstvena inšpektorica, se je na cepljenje treba prijaviti pri osebnem zdravniku. Njena izjava je seveda sprožila val kritik, saj so odgovorni z Ministrstva vedno zatrjevali, da zadostuje le prijava preko eUprave.

Z NIJZ-ja so tako v petek sporočili, da se bo seznam prijaviteljev na portal eUprava prenesel in uskladil s seznami osebnih zdravnikov, ki bodo potem vabili in cepili svoje paciente. A ta prenos naj bi se zgodil šele v aprilu.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki