fbpx
E-UTRIP
Če s smeri krožišča zavijate proti centru, imajo prednost (in hkrati zeleno luč) tudi tisti, ki prihajajo s smeri zdravstvenega doma!
Featured Kočevje Novice Občina

PREVIDNO! Semafor v centru kljub odprtju ceste nespremenjen!

Kmalu, predvidoma že v četrtek, 15. julija, se bo začela gradnja kolesarskih povezav na Tomšičevi cesti v Kočevju, ki se bodo izvajala v več etapah. V ta namen so se pristojni odločili, da za promet po dveh mesecih ponovno odprejo center mesta. Vendar, prometna ureditev oziroma semaforji v tako imenovanem glavnem križišču ostaja prilagojena prejšnjemu prometnemu režimu, ko je bil center za promet zaprt.

Dela na Tomšičevi cesti naj bi potekala do novembra, zapore ceste pa so predvidene od 15. julija dalje. Takrat se začnejo tudi dela za izgradnjo nove brvi čez reko Rinžo in promenade do jezera, kjer bodo možne krajše zapore ceste.

Začuda še ni »počilo«

Prej, še pred zaprtjem centra je bila prednostna Roška cesta (torej cesta, ki poteka od Zdravstvenega doma proti centru) za zavijanje v levo proti krožišču z zeleno odprta takrat, ko je bila cesta s krožišča proti centru rdeča in obratno – ko smo želeli s smeri krožišča zaviti levo proti centru, je bil semafor za Roško cesto rdeč. Tako smo lahko brez skrbi, da nam bo kdo prekrižal pot zavijali proti centru in proti krožišču.

Nato so 6. maja semafor seveda prilagodili zaprtju centra, saj je tja le malokdo zavil in semaforji so bili prilagojeni povečanemu prometu po zgolj dveh »krakih« križišča oziroma cesti od zdravstvenega doma proti križišču.

Danes, ko pa množica spet s smeri krožišča zavija levo proti centru, pa marsikoga preseneti vozilo, ki pripelje s smeri zdravstvenega doma in istočasno vstopi v križišče in zavija levo proti krožišču, s čimer prekriža pot voznikom, ki s smeri krožišča zavijajo proti centru.

POZOR! Če s smeri krožišča zavijate proti centru, imajo prednost (in hkrati zeleno luč) tudi tisti, ki prihajajo s smeri zdravstvenega doma!

Seveda, prednostna cesta je Roška cesta, zato imajo vozniki, ki s smeri zdravstvenega doma zavijajo proti krožišču, vendar tega režima prebivalci ob delujočih semaforjih nismo vajeni. Zaradi nespremenjene in odprtju centra neprilagojene prometne signalizacije oziroma intervalov semaforja prihaja do velike zmede, »presenečenj« in skorajšnjih (hudih) trkov vozil.

Z vprašanji kdaj in ali sploh bodo semafor prilagodili ponovnemu odprtju centra smo se obrnili tudi na Občino, odgovore še pričakujemo.

»Dela kolesarskih povezav bodo letos potekala na treh lokacijah, med drugim tudi na Tomšičevi cesti, kjer bodo občasne delne in popolne zapore ceste. V času gradnje kolesarske povezave na Tomšičevi bo za obvoz ponovno odprta Ljubljanska cesta čez mestno jedro, in sicer s 5. julijem dopoldan. Voznike opozarjamo na omejitev hitrosti na 30 km/h,« so še napisali na spletni strani Občine, ne opozarjajo pa na (veliko bolj nevarno) prometno signalizacijo na semaforju v centru.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki