fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Kronika Ribnica

PP Kočevje, Ribnica: Migranti ukradli avto v Vinici, zaustavil jih je šele stinger

Policisti PP Kočevje smo v preteklih 24-ih ur obravnavali naslednje interventne dogodke:

  • kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru,

  • zasegli prepovedano drogo,

  • trikrat obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo.

Policisti  PU  Ljubljana  so v nedeljo okoli  3.30,  na  cesti  Kočevje-Ribnica poskušali  ustaviti  in  kontrolirati  osebno  vozilo  VW  Golf,  ki  pa ni upoštevalo zvočnih in svetlobnih znakov policistov in pospešeno nadaljevalo z vožnjo. Vozilo so uspeli ustaviti z uporabo prisilnih sredstev (stinger). Ob  ustavitvi  so  iz  vozila  zbežale  štiri  osebe,  voznika so policisti prijeli. V postopku obravnave je bilo ugotovljeno, da je voznik tujec, drž. Alžirije. Policisti so v nadaljevanju prijeli še dva tujca, drž. Egipta, nadaljujejo pa z iskanjem še preostalih dveh. 

V postopku preiskave je bilo ugotovljeno, da je bilo osebno vozilo VW Golf, ponoči  odvzeto  in odpeljano z original ključi z dvorišča v naselju Gorica (območje PU Novo mesto). Lastnik vozila je bil o tem obveščen, vozilo mu je bilo že vrnjeno. Vozniku, drž. Alžirije, je bila na podlagi določil 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in bo danes skupaj s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika. Tujca, državljana Egipta v postopku nista zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila danes zjutraj vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Ribnica pa v zadnjih 24-ih urah niso obravnavali interventnih dogodkov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki