fbpx
E-UTRIP
Avto-moto Featured Kočevje Novice Ribnica

POZOR! Do 1. aprila imate čas, da si tole uredite

1. aprila stopa v veljavo dajatev za eno leto in več odjavljena vozila. V skupnem sporočilu za javnost nas država poziva:
”Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za okolje in prostor in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pozivamo lastnike odjavljenih vozil, ki so bili odjavljeni od 1. aprila 2018 dalje, da pravočasno ustrezno poskrbijo za odjavljeno vozilo in da v okviru evidence vozil ustrezno uredijo status vozila, da ne bodo prejeli plačilnega naloga za plačilo dajatve za odjavljeno vozilo.”
Če boste želeli svoje motorno vozilo odjaviti iz prometa, boste po novem morali plačati posebno dajatev za odjavljeno vozilo. To določa zakon o dajatvah za motorna vozila.
Dajatev za odjavljeno vozila se bo plačevala za osebna in tovorna vozila do vključno 3,5 tone in trikolesne mopede. Obveznost plačila nastane po preteku enega leta od odjave vozila. Nato pa vsako leto na datum odjave vozila.
Dajatev za odjavljeno vozilo se plačuje deset let od zadnje odjave vozila.
V primeru, da se vozilo v tem času znova registrira, začne ta rok veljati znova, ob naslednji odjavi vozila. Za starodobnike se ta dajatev ne plačuje.
Višina dajatve za odjavljeno vozilo pa je enaka 25 odstotkom letne dajatve, ki je za tako vozila določena, ampak ne manj kot 25 evrov.
Na lastnikov domači naslov bo direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo poslala plačilni nalog za plačilo nastale obveznosti. Lastnik vozila mora plačilo izvesti v 30 dneh po prejemu naloga.
Delimo naprej, opozorimo čimveč ljudi. Da ne bo slabe volje in nepotrebnih stroškov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki