fbpx
E-UTRIP
Featured Črna kronika Kočevje Kronika Novice

Potrjeno! Štirje mladeniči iz Kočevja osumljeni umora 77-letnega Slavca

Na spletni novinarski konferenci so policisti PU Ljubljana opisali in pojasnili podrobnosti raziskave umora 77-letnega Slavca z območja Grosuplja. Zbrali so dovolj dokazov, da so prvega aprila prejeli štiri komaj (dobro) polnoletne Kočevce, stare komaj 18, 19, 23 in 24 let. Vsi štirje so že bili obravnavani za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete in kazniva dejanja z elementi nasilja.

Namen: kraja vrednejših predmetov

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Damjan Petrič je povedal, da naj bi se mladeniči 18. marca popoldne pripeljala na območje, kjer je v svojem kontejnerju živel 77-letni Slavc Knafelj. Prijatelji so se peš odpravili v tamkajšnji gozd, in to z namenom, da iz njegovega bivališča ukradejo vredne predmete.

Zalotil jih je

Na delu jih je ujel 77-letni Slavc in si s tem “prislužil” napad, v katerem so ga zvezali in brutalno pretepli, da je obležal na tleh pred bivalnikom. Nepridipravi so odnesli 2.000 evrov gotovine in dva mobilna telefona.

Slavca našel prijatelj

Naslednji dan je neodzivnega in hudo ranjenega našel prijatelj, a je bilo za Slavca kljub hitremu nudenju pomoči žal že prepozno.

S pokojnim se naj četverica ne bi poznala.

Na samem kraju ni bilo sledi

Petrič pove, da je ogled kraja zločina trajal dva dni, po katerih niso imeli nobene sledi, nato pa so po 5-dnevnem kriminalističnem pregledu okolice gozda, po razgovorih z več kot 70-imi osebami ter ogledih posnetkov nadzornih kamer le dobili dokaze, ki so jih poslali v NFL (Nacionalni forenzični laboratorij).

Na podlagi treh zavarovanih dokazov so prijeli prvega osumljenca, lastništvo drugih predmetov pa je potrdilo sodelovanje še ostalih treh mladostnikov. Vsem se vpletenost dokazuje na podlagi fizičnih dokazov (iz potoka in od doma), vozila, poti pred in po dejanju ter varnostnih kamer.

Osumljenci so na begu s kraja odpeljali proti domu, po približno 15-ih kilometrih pa so uporabljene (in nekatere pridobljene) predmete odvrgli v potok. “ Ko so iz medijev slišali, da je 77-letnik umrl, so ostale predmete doma zažgali,” še doda Petrič.

Obsojenim grozi od 15 do 30 let zaporne kazni.

Ustavili so se na bencinski črpalki med Ribnico in Kočevjem

Osumljena četverica se je na poti med Ribnico in Kočevjem še ustavila na bencinskem servisu, kjer so kupovali zasebne potrebščine. Tam so jih posnele nadzorne kamere.

“Stekla je takojšnja in obsežna policijska akcija, vsi vpleteni – policisti, kriminalisti, policisti s psi, policisti potapljači in specialna enota – smo dali vse od sebe,” je dodal Damjan Miklič, vodja oddelka za krvne in seksualne delikte v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki