fbpx
E-UTRIP
FOTO: Facebook Marjan Lisac.
Aktualno Narava Narava & zdravje

Pomagajmo Osilnici in Kostelu: KOLPA5 ali KOLPA10 na 1919!

Pretekli konec tedna je narava svoje zobe pokazala južnemu delu Slovenije, posebej občinama Kostel in Osilnica. Kot smo že poročali, tam poteka ocenjevanje škode in čiščenje, pri čemer pomagajo domačini, prostovoljci, pa tudi Slovenska vojska. Razmere so se sicer umirile že v nedeljo, posledice pa se ne bodo umaknile še kar nekaj časa. In ker smo Slovenci že ničkolikokrat pokazali, da (še posebej) v hudih časih znamo stopiti skupaj, stopimo skupaj tudi sedaj.

Marjan Lisac je pod okriljem Rdečega križa Kočevje organiziral akcijo zbiranja denarne pomoči vsem prizadetim v poplavah v občinah Osilnica in Kostel.

Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo KOLPA5 ali KOLPA10 na številko 1919 in prispevali boste 5 ali 10 EUR za pomoč prebivalcem Osilnice in Kostela pri sanaciji škode, ki so jo povzročile nedavne poplave.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 in Telemach-a.
Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.kocevje.ozrk.si

Štejejo že (naj)manjše stvari

Pregovor pravi, da se “sreče ne da kupiti”. In Ljubica iz Kostela se s tem še kako strinja. Ljubici so namreč v hude poplave utopile vse kokoši, s katerimi je dolga leta delila svoj vsakdan. Sama pravi, da so bile dejansko njene prijateljice, tudi sogovornice, ki so ji – poleg veselja – vsak dan prinašale tudi sveža jajca. Žalost ob njihovi izgubi so danes v veselje spremenili dobrotniki iz Kranja, ki so Ljubici pripeljali več kot 10 novih prijateljic – kokoši, s katerimi si bo znova lahko krajšala čas.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki