E-UTRIP
Foto: Sobotainfo.si
Featured Kočevje Kronika

V podkupnine pri tehničnih pregledih vključena tudi oseba in podjetje iz Kočevja

Prejšnji teden so iz PU Ljubljana poročali o nepravilnostih v zvezi s tehničnimi pregledi vozil. Preiskava se je pričela na podlagi informacij, da je mogoče v Ljubljani opraviti tehnični pregled vozila, čeprav le-to ni tehnično brezhibno. V letu 2016 so na to temo že vodili več predkazenskih postopkov. Pri nadaljnjem preverjanju informacij so ugotovili, da se tovrstna praksa pri enem izmed izvajalcev tehničnih pregledov redno odvija, zato je v letošnjem letu stekla intenzivna kriminalistična preiskava.

Tekom preiskave je bilo ugotovljeno, da je bilo v krajšem časovnem obdobju na dan lažno potrjenih tudi do 20 tehnično ne-brezhibnih vozil, katerim so dovolili nadaljnjo vožnjo v prometu. Kratek izračun tudi pokaže, da je lahko preglednik mesečno prejel skupno vsaj še eno svojo plačo, zgolj z opravljanjem opisane nezakonite dejavnosti oz. s podkupninami.

Kriminalistični pregledi so se izvajali po celi Sloveniji. V uredništvo smo prejeli potrjeno informacijo, da so bila v preiskavo vključena tudi kočevska podjetja. V vsaj enem izmed podjetij so bile ugotovljene nepravilnosti. Vpletena je bila tudi ena oseba iz Kočevja, ki je bila pred časom že obsojena za isto kaznivo dejanje, zato je bila pridržana v priporu. 

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki