fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije

PGD Kočevje: Vas zanima delo gasilca?

Delo gasilca je eno najbolj požrtvovalnih in zahtevnih poklicev, ki pa uživa tudi izjemno spoštovanje v družbi. Brez požrtvovalnih posameznikov, ki se tudi prostovoljno odzovejo na klic v sili, bi bilo naše življenje mnogo težje. Gasilci so pravi junaki, ki so vedno pripravljeni pomagati in reševati ljudi ter premoženje v primeru nesreč.

Posebno spoštovanje gasilci uživajo tudi med najmlajšimi. V okviru dogodka “Žive ulice” so danes otroci imeli priložnost, da si pobliže ogledajo gasilsko opremo, vozila in se pogovorijo z gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Kočevje. Otroci so bili navdušeni nad priložnostjo, da se približajo gasilski opremi ter prisluhnejo dragocenim nasvetom gasilcev.

Današnji dogodek pa ni bil namenjen le poučevanju, ampak tudi zabavi. Kljub nekoliko nižjim temperaturam je otrokom zabava v peni prinesla osvežitev in veliko smeha. Vsi so se brezskrbno zabavali in uživali v nepozabnem doživetju. Takšni dogodki imajo pomembno vlogo spodbujanju zavedanja o pomenu gasilcev ter njihovega prostovoljnega dela.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki