fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Košarka Novice Šport

Pester vikend Kočevskih odbojkarjev

Pretekli vikend smo igralci MOK Kočevja sodelovali v več različnih tekmovanjih. V soboto dopoldne so starejši dečki gostovali v Kanalu ob Soči, kjer so se pomerili s Šempetrom in Salonitom.

Začetek niza proti SIP Šempetru je bil zelo obetaven, saj je Rok z odličnimi servisi prisilil nasprotne sprejemalce k napakam. Na semaforju je kazalo 7 : 2, ko je trener nasprotne ekipe vzel odmor. Žal so se po odmoru začele pojavljati napake pri sprejemu naših fantov, tako da nismo uspeli organizirati napada. Pomagale niso tudi menjave Blaža-Dorina, Nejc-Iana in Peter-Aneja. Niz in tekmo smo gladko izgubili 25 : 15 in 25 : 12.

Bolje ni bilo niti proti domačinom Salonitu. Očitno je dolga pot pustila posledice, saj v igri ni bilo prave borbenosti in želje po zmagi. Največ preglavic nam je povzročal njihov servis, katerega nikakor nismo uspeli »ukrotiti«. Zalegle niso niti menjave igralcev in tekma se je hitro končala z rezultatom 2 : 0 za Salonit.

V večernem terminu smo člani MOK Kočevja v telovadnici OŠ Zbora odposlancev gostili še neporaženo ekipo Kostanjevice na Krki. Tokrat je ekipa zaigrala najbolje, kar je sposobna, in tekmo zmagala z rezultatom 3 : 0. V naši igri je bil občuten napredek narejen predvsem v borbenosti in igri v polju, kjer za fante, predvsem Gala in Anžeta, ni bilo izgubljene žoge. S svojo požrtvovalnostjo sta omogočila veliko novih napadov naše ekipe in osvojitev točk. V napadalnih akcijah so se izkazali predvsem Primož, Grega in Nik, v bloku je kraljeval Vladimir, Rok in Jure pa sta s servisi povzročala veliko zmede pri nasprotnih sprejemalcih. V prvem in drugem nizu si do končnice nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, z nekaj odličnimi bloki Vladimirja in Grege pa smo prvi niz uspešno zaključili z rezultatom 25 : 22. Pravo dramo je prinesel drugi niz, kjer smo že zaostajali 24 : 23. Gostujoča ekipa je imela celo napad za zmago, vendar smo s fanatično borbenostjo uspeli izničiti njihovo prednost in zmagali z rezultatom 28 : 26. V tretjem nizu smo s pomočjo Galovih servisov hitro povedli za 7 točk, vendar smo proti koncu niza z neodgovorno igro, prednost skorajda zapravili. Kljub temu smo uspeli zmagati z rezultatom 25 : 21 in zadati Kostanjevici prvi poraz.

V nedeljo smo se z mladinci odpravili na turnir 1/8 finala v Kostanjevico. Slabih 12 ur po veliki zmagi smo se zopet pomerili s skoraj istimi fanti, kot dan prej. Seveda je pri Kočevju prvič skozi celotno tekmo skrbel Jure, Anže se je preselil iz libera na mesto sprejemalca, Rok, verjetno najmlajši udeleženec mladinske lige, pa je opravljal dela libera. Žal nismo ponovili igre sobotnega večera, tako da so bili domačini mnogo boljši nasprotnik in gladko zmagali s 25 : 14 in 25 : 9.

Nato je sledila tekma s Salonitom, kjer smo v prvem nizu prikazali odlično igro. Natančne podaje Jureta so omogočale Gregi, Galu, Anžetu, Niku in Vladimirju, da so dosegali točke z napadalnim udarcem, Rok je stabiliziral sprejem, kljub temu pa so bili bolj srečni Salonitovci in zmagali s 33 : 31. V drugem nizu smo držali ravnotežje do rezultata 13 : 11 za Salonit, nato pa popolnoma popustili pri sprejemu servisa in niz izgubili na 14. točki.

Naslednjo soboto imamo zopet tekmo doma, v telovadnici OŠ Zbora, vendar že ob 16:00. Pomerili se bomo z ekipo Salonit Anhovo II.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu, saj z vašim navijanjem lažje dosegamo zmage!

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki