fbpx
E-UTRIP
Featured Zanimivosti In zabava

Osilnica kmalu s širokopasovnim omrežjem

V občini Osilnica, po številu prebivalstva najmanjši slovenski občini, bodo gradili odprto širokopasovno optično omrežje. Prijave zainteresiranih za priklop še vedno zbirajo, prve naročnike pa bodo priklopili septembra.

Optično omrežje bo gradilo podjetje GVO, ki je del skupine Telekoma Slovenije. Kot pravijo v podjetju, bodo s prvimi gradbenimi deli začeli konec meseca, prve naročnike pa bodo začeli priklapljati jeseni.

FOTO: Izletko.si.

Šlo bo za odprto širokopasovno omrežje z optičnimi vodniki, grajeno v tehnologiji, ki omogoča zanesljivo in visoko zmogljivo telekomunikacijsko povezavo ter priklop več uporabnikov na centralo preko enega optičnega vlakna.

Do zdaj izražen interes med prebivalci Osilnice je na ravni ostalih občin, kjer gradijo odprta širokopasovna omrežja naslednje generacije, pravijo na GVO. Na podlagi izkušenj pa pričakujejo, da bo interes za priključitev narasel, ko bodo začeli izvajati dela na terenu, poroča STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki