fbpx
E-UTRIP
Aktualno Rokomet Šport

OŠ Ribnica ima najboljše mlade rokometaše v Sloveniji

Na sklepnem državnem turnirju za najboljšo osnovnošolsko rokometno ekipo so včeraj moči v Ribnici merile tri šole, in sicer Ribnica, Škofja Loka in Sevnica. Po šestih letih je uspelo naziv najboljše v Sloveniji znova ponesti ribniškim šolarjem, ki so pred polno dvorano in spodbudnim navijanjem vrstnikov oba nasprotnika prepričljivo premagali.

Na poti je izjemna generacija, se strinjajo rokometni strokovnjaki. Tudi Jan Pucelj, ki skrbi za mladi rod, je pohvalil fante, ki so tudi včeraj dali vse od sebe. »So prizadevni, pred njimi je lepa prihodnost,« ne dvomi, »a pot do uspehov je posuta s trdimi delom,« je še dejal.

Generacija, ki obeta

Pritrdil mu je tudi Gregor Ilc, ki je bil svoj čas eden pomembnejših stebrov ribniškega rokometa. Kot profesorja telovadbe na šoli in vodje sklepnega turnirja ga vsekakor veseli včerajšnji dogodek. »Fantje so naredili prvi korak, čaka jih veliko treningov, tekem, vztrajanja, odrekanja, da jih bomo čez nekaj let gledali na še kakšnem drugemu finalu,« se nadeja Gregor.

Na osnovni šoli dr. Franceta Prešerna je med učenci veliki interes za šport, v zadnjih letih vse večji tudi za rokomet. Profesor Janez Ilc, sicer dolgoletni igralec in trener, tudi slovenske mladinske reprezentance, je kakopak ponesen na generacijo, ki veliko obeta. »Tudi tisti, ki se veliko trudi in ima malo talenta, predvsem pa veliko volje, je sposoben igrati v članski ekipi. Tukaj so seveda še drugi dejavniki, ki vplivajo na razvoj. Jaz bi jim na dušo položil vsaj dvoje: svojevrstno trmo in delo ter zaupanje vase,« je Janezova popotnica, ki je tudi njemu pisala bogato profesionalno kariero.

Na turnirju je bil za najboljšega vratarja proglašen Jaša Tomazin, največ zadetkov pa je dosegel Ahmed Begić.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki