fbpx
E-UTRIP
Featured Narava & zdravje Novice Zdravje

Odziv ljudi izjemen! V pičlih treh urah so se mesta za brezplačno testiranje na protitelesa Covida-19 skoraj zapolnila

Včeraj so v ZD Kočevje opravili 32 PCR testov ter potrdili 12 novih okužb. Vse osebe, z izjemo ene, so iz Kočevja. Kot običajno pa so opravili tudi nekaj hitrih antigenskih testov, in sicer 116. Okužbo so zaznali pri treh osebah.

Zdravstveni dom bo v naslednjih dneh izvajal brezplačne hitre teste na ugotavljanje prisotnosti protiteles proti Covidu-19. Opravili jih bodo preko 400, rezultat testa pa bo zgolj informativne narave. Testne kite jim je doniralo Ministrstvo za zdravje. Pravijo, da imajo na voljo zgolj omejeno količino testov, zato bodo testiranje izvajali le do zapolnitve vseh prostih mest.

Telefonska linija je skoraj pregorela

Po objavi te novice in pozivu k prijavi na teste zdravstveni delavci poročajo o neverjetnem odzivu. V pičlih treh urah so se vsa mesta namreč skorajda zapolnila, nekaj praznih mest je še na voljo. V tem času so telefonske linije skorajda pregorele, da ne omenjamo slabe volje s strani zainteresiranih ob prvih nekaj neuspešnih vzpostavitvah telefonske linije, ki jo je po uspešni prijavi zamenjalo zadovoljstvo.

Omenjeno testiranje bodo izvajali v Športni dvorani po predhodnem naročilu. »Testiranje poteka tako, da vam odvzamemo vzorec krvi, ki ga nato testiramo v laboratoriju. Rezultat testa boste prejeli preko SMS-a,« sporočajo.

»Za naročanje in dodatne informacije glede testiranja lahko pokličete telefonsko številko:
040-591-015 danes med 08:00 – 11:00.«

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki