fbpx
E-UTRIP
Aktualno Avto-moto Dobro je vedeti Novice

Od jutri popolna zapora mestnega središča-kakšen bo prometni režim?

Prvotne napovedi, da bo občina letos temeljito posegla v prenovo Ljubljanske ceste, ne gredo čisto po načrtih. Obnovo ene od osrednjih cest, bodo zaradi visokih cen gradbenih del, preložili. Obljubljajo pa izgradnjo kolesarske povezave. V samem središču mesta pa bo vzpostavljena popolna zapora ceste, predvidoma od 8. marca do julija.

»Žal je končna ponudbena cena izvajalca, s katerim so bila izvedena tudi pogajanja, višja od zagotovljenih sredstev, ki so bila na podlagi trenutnih razmer planirana v proračunu. V zadnjem obdobju cene na trgu gradbeništva neprestano rastejo, investicija zato v tem trenutku ni ekonomična, sprejeta pa je bila odločitev, da se bo projekt rekonstrukcije Ljubljanske ceste izvedel fazno v prihodnjih letih,« sporočajo z občine.

Evropska sredstva pa občino zavezujejo, da se dela za gradnjo kolesarskih povezav v mestu, nadaljujejo in zaključijo do meseca novembra.

Pristojni zagotavljajo, da bo večina del zahtevala le polovične zapore ceste in da ni pričakovati večjih težav pri dostopnosti do objektov in storitev.

Delavci že postavljajo prometne znake, ki nas bodo usmerjali do konca del.

Center popolnoma zaprt

Prva faza prenove zahteva zaporo ceste od Mestne kavarne do semaforiziranega križišča. »Dostop za stanovalce in dostavo bo urejen preko parkirišča za Namo in mimo cerkve. Ostali priključki na tem območju bodo v času del zaprti. Pred začetkom zapore v mestu bodo dela na Tomšičevi cesti in v križišču pri ZD Kočevje že zaključena oziroma ne bodo več ovirala prometa,« zagotavljajo na občini.

Za večjo pretočnost prometa bodo semaforji v centru mesta in pri ZD Kočevje prilagojeni novi prometni situaciji. V mestu bo na semaforju iz smeri Reška–Roška neprekinjeno zelena luč, za prehajanje pešcev čez cesto pa se bo uredilo tipke za najavo prehoda.

Pri ZD Kočevje bodo semaforji opremljeni s senzorji za avtomatsko uravnavanje intervala zelene luči glede na gostoto prometa. Prav tako bodo dodane tipke za najavo pešcev. Spremenjen bo način razvrščanja vozil, tako da bo iz smeri Tomšičeva–center pas za zavijanje samo desno, medtem ko bo za zavijanje levo na Roško cesto in naravnost v UHM skupni razvrstilni pas. Zaradi izvedbe navedenih posodobitev semaforji do današnjega dne občasno ne bodo delovali.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki