fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kronika Ribnica

“Od daleč smo videli, da gre za razširjeni požar v notranjosti ostrešja”

Za ribniške gasilce, večina se jih je pretekle dni spopadala z velikimi požari na Primorskem in Goriškem, je bil včerajšnji dan eden izmed bolj napornih, saj so morali malo po tem, ko je ura odbila poldan, posredovati kar dvakrat.

Prvič se je rdeči petelin oglasil na Gorenjski cesti, ko je v garaži pri varjenju zagorel papir. Tlečega je sicer pred prihodom gasilcev delno pogasil lastnik, gasilci so pregledali požarišče in prezračili prostore. Takrat so prejeli klic o novemu požaru.

V Hrovači, lučaj od tristoletne lipe, vaške posebnosti, je zagorela starejša nenaseljena stanovanjska hiša. »Od daleč smo videli, da gre za razširjeni požar v notranjosti ostrešja, saj so ognjeni zublji bruhali visoko, hkrati smo aktivirali sektor Ribnica in Dolenja vas. Ob samem prihodu smo začeli z vodo gasiti gorečo stavbo v izmeri 15 x 7 metrov, požar pa ves čas držali pod nadzorom, da se ne bi širil na sosedne hiše v strnjenem naselju,« je dejal Jaka Češarek, vodja intervencije.

Ogenj v hiši naj bi zanetil udar strele.

Poleg PGD Ribnica so v intervenciji sodelovali gasilci PGD Bukovica, Dolenji lazi, Dolenja vas, Goriča vas, Nemška vas in Otavice.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki