fbpx
E-UTRIP
Katarina Venturini v družbi Mira Cerarja, proslavljenega olimpionika in prvega velikolaškega župana, Milana Tekavca, ki jim je bil pred leti prav tako podeljen naziv Časnega občanstva.
Featured Novice Občina

Občinski praznik tokrat na odprtem, na Rašici

Občina Velike Lašče že od ustanovitve leta 1994 ob obletnici rojstva Primoža Trubarja, 8. junija, praznuje svoj občinski praznik, hkrati pa tudi dan knjige in kulture. Osrednja proslava, posvečena rojstvu očeta slovenske samobitnosti in samoniklosti, Primožu Trubarju in tudi državnemu prazniku, je tokrat prvič potekala na Trubarjevini, na Rašici.

»Že dolgo smo v nekih takih »čudnih« časih, ko se moramo podrediti varnostnim ukrepom. S tem dogodkom, proslavo v živo, na odprtem, naj se začne neko novo obdobje, obdobje, ki smo ga vsi zelo pogrešali,« je uvodoma dejal slavnostni govornik, župan dr. Tadej Malovrh.

Vsakoletno praznovanje občinskega praznika je priložnost, da se javno spomnijo tistih, ki še posebej izstopajo s svojim delom, zgledom in dosežki.

Častno občanstvo Občine Velike Lašče so na predlog skupine svetnikov podelili Katarini Venturini za izjemne dosežke na področju plesne dejavnosti. »Ko me v intervjujih vprašajo, od kod prihajam, vedno rečem, tako kot domačini, » ‘z Vel’kih Lašč,« se je v imenu prejemnikov priznaj zahvalila Venturinijeva.

Priznanji Občine Velike Lašče sta šli v roki PGD Škrlovica za 50-letno delovanje in organizatorjem festivala Ala Rosktronicnica.

Županovo zlato plaketo je prejelo PGD Dolnje Retje, županovi pohvali pa sta prejela Metod Strle, predsednik PGD Rob in učenka devetega razreda, Rebeka Merljak.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki