fbpx
E-UTRIP
Featured Gospodarstvo Kočevje Novice Občina

Občina Kočevje vabi k prijavi na razpis za dodelitev finančnih sredstev malim podjetnikom

Občina Kočevje razpisuje že tretji paket nepovratnih finančnih sredstev za blaženje posledic epidemije Covid-19 malim podjetnikom v občini Kočevje. Namen javnega razpisa je dodelitev izredne finančne pomoči poslovnim subjektom, ki so utrpeli poslovno izgubo kot posledico epidemije COVID-19, ki je bila razglašena z Odlokoma o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 166/20 in 190/20) z dne 16. 11. 2020 in 17. 12. 2020.

»Razpisana so sredstva v višini 30.000,00 EUR, in sicer 15.000,00 za subvencije najemnin v zasebni lasti in 15.000,00 EUR za nujne obratovalne stroške. Najemniki poslovnih prostorov v javni (občinski) lasti lahko za oprostitev ali delno oprostitev plačila najemnin oddajo vlogo na poseben javni poziv, ki je objavljen na spletni strani Občine Kočevje, na tej povezavi,« sporočajo iz Občine.

Do kdaj sprejemajo prijave?

Javni razpis bo odprt do porabe sredstev. Zadnji rok za oddajo vlog je 1. 3. 2021. V primeru, da bodo vsa razpisana sredstva porabljena pred 1. 3. 2021, bo Občina Kočevje objavila zaprtje razpisa na svoji spletni strani.

Sredstva se odobrijo upravičencem, ki bodo oddali pravočasne in popolne vloge, po vrstnem redu glede na datum in čas (ura, minuta) oddaje vloge na pošto oz. na vložišče občine, do porabe sredstev javnega razpisa.

Uvedli bodo čakalno listo

Upravičenci, ki se zaradi porabe kvote razpisnih sredstev v prvem krogu ne bodo uvrstili med prejemnike sredstev, bodo sredstva lahko prejeli naknadno, po evalvaciji ostanka neporabljenih sredstev, ki lahko ostanejo neporabljena zaradi neoddaje zahtevkov ali zaradi nižjih izplačanih dejanskih stroškov, kot so bili ocenjeni v vlogi. Ti upravičenci bodo uvrščeni na čakalno listo glede na datum, uro in minuto oddaje vloge in bodo o tem pisno obveščeni. Takoj, ko bodo neporabljena sredstva v zadostni višini na voljo, bodo upravičenci iz čakalne liste prejeli sklep o dodelitvi sredstev in pogodbo v podpis.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki