fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kultura Umetnost

Nikolaj je pokazal, kako se pletejo košare

Gospodarska zbornica Slovenije direktorjem, izvršnim direktorjem in predsednikom uprav oz. osebam, ki operativno vodijo družbo kot visoko priznanje za izjemno poslovodno, tehnično, marketinško ter organizacijsko delo in trajni razvoj družbe, vsako leto podeljuje nagrade Gospodarske zbornice Slovenije.

Prejemniki te nagrade, imenujejo jih tudi Gospodarski oskarji, ki jo sicer podeljujejo od leta 1969 – takrat pod imenom Kraigherjeva nagrada – so leta 2000 ustanovili klub Nagrajencev GZS, ki ga od letos vodi Janez Škrabec, direktor podjetja Riko d.o.o..

Štirideset nekdanjih in sedanjih prvih mož in žen, uspešnih slovenskih gospodarskih družb, prejemnikov teh priznanj, je obiskalo Ribnico, med drugim tudi Rokodelski center, kjer jih je učitelj pletenja sit Nikolaj Miklič »podučil« te obrti.

Člani kluba na takšnih srečanjih izmenjujejo mnenja, tudi tokrat je bilo tako, so pomoč gospodarstvu, kar je bilo slišati ob obisku v podjetju Yaskawa, njihov direktor dr. Hubert Kosler je tudi eden izmed prejemnikov tega priznanja.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki