fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Novice

Nekdanji župan predsednik Gobarskega društva

V krogu številnih članov in gostov, s katerimi tradicionalno sodelujejo že vrsto let, je Gobarsko društvo Ribnica izpeljalo redni letni občni zbor, na katerem so poleg protokolarnih točk dnevnega reda izpolnili lani dano zavezo. S funkcije vodenja društva so namreč razrešili večletnega predsednika, vsem znanega Franca Zbačnika in mandat soglasno podelili Jožetu Levstku, nekdanjemu ribniškemu županu in nekaj let tudi svojemu članu.

»Obljubil sem funkcijo, ko bom šel v novo »službo«. In so me počakali, kar tudi nekaj šteje. Sicer se v tej druščini počutim res komodno, vmes sem opravil tečaj za determinatorja in bil zraven ob slehernem družbenem dogodku,« se je Levstek članstvu zahvalil za zaupanje, še posebej neutrudnemu Zbačniku in razkril ime novega »delodajalca«, to je SpiZ. Torej, šel je med upokojence.

O sosedih škoda besed

Društvo je ves čas delovanja med drugim prepoznavno v lokalnem okolju, s celoletnim programom dela in poudarkom na izobraževanju o vrstah in uporabi gob – bodisi v prehrani ali v zdravilne namene. Dozdajšnji predsednik je bil redni gost edukativnih oddaj na radijskih valovih, sledi je pustil v tesnem povezovanju z vrsto gobarskihdruštev po Sloveniji, ki so se udeležili občnega zbora, na katerega več ne vabijo gobarje iz Kočevja. »O njih škoda besed. Ne vem, če so sploh društvo. Ja, res smo jih svoj čas večkrat povabili, a odziva ni. Rabim sploh še kaj povedati,« je dejal.

Gostujejo v Turističnem društvu

Člani gobarskega društva Ribnica so eno redkih društev v občini, ki nimajo stalne strehe nad glavo. Prav po zaslugi prejšnjega župana in novega predsednika so imeli nekaj časa prostore v podrti stavbi Ideal, iz nje pa so se preselili v zabojnik na stadionu na Mlaki, kjer so postavili nadstrešek in kovinsko garažo, ki služi kot skladišče. V hladnem obdobju gostujejo v prostorih Turističnega društva Ribnica. »Po Ribnici se gradi, to je prav, tudi bi bilo, da dobimo svoje prostore,« pričakuje Levstek, ki se je zahvalil društvu Veter z Brega, ki jim za dejavnost ponuja vaški kozolec, gobarje vabijo tudi najemniki doma pri Francetovi jami.

Levstku je seveda izdatno podporo obljubil tudi prejšnji predsednik – pričakuje tudi od članov – ki so se lani še posebej množično izkazali v času Ribniškega sejma, tudi z razstavo 330 vrst različnih gob ter v dnevu, ko so izpeljali nabiranje gob z determinacijo pri Francetovi jami in razstavo Gobe poletja. Društvo posebno zahvalnost dolguje občini Ribnica in županu Samu Pogorelcu za pomoč pri delu.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki