fbpx
E-UTRIP
Featured Novice Ribnica Rokomet Šport

Na svetovnem rokometnem prvenstvu v Egiptu tudi dva Ribničana

Svetovno prvenstvo v rokometu 2021 bo 27. prvenstvo mednarodne rokometne zveze, ki se bo začelo 14. januarja 2021. Egipt ga bo gostil že drugič, prvič po letu 1999. Naslov prvakov brani Danska, ki je na domačem svetovnem prvenstvu 2019 osvojila 1. mesto.

Med 32 reprezentancami, kar je osem več kot pred dvema letoma, bo tudi letos nastopil izbrana vrsta Slovenije pod taktirko selektorja Ljubomirja Vraneša. V skupini z Rusijo, Belorusijo in Južno Korejo, se bodo skušali , kar sicer nihče ne domi, uvrstiti v drugi krog tekmovanja.

V izbrani vrsti zelenih bo že peto leto tudi Ribničan, Nik Henigman. »Prepričan sem, da bo šli skozi kvalifikacije brez težav, fantje so pripravljeni dati vse od sebe, na roko nam je šel tudi žreb predskupine,« meni Henigman . Nik že nekaj let igra na Madžarskem in seveda spremlja razmere v ribniškem klubu. “Čudni so časi tudi za šport. To se pozna na rezultatih. Moj nekdanji klub bo zagotovo zmogel v nadaljevanju pokazati več kot doslej,” pričakuje Henigman, sicer na »delovnemu mestu« levega zunanjega igralca.

Poleg Nika bo v širši izbrani državni vrsti tudi še en Ribničan. V vlogi tehničnega vodje bo na klopi z rezervnimi igralci ob selektorju sedel Ciril Andoljšek-Ciko, dolgoletni rokometni delavec, tudi igralec in trener. »Po včerajšnji drugi tekmi proti Nizozemski v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto nas jutri, 12. januarja, čaka pot v Egipt v katerem, to si vsi želimo, ostati do konca prvenstva, 30. januarja,« se nadeja Ciko.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki