fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kultura Ribnica

Na POP UP večeru v Rokodelskem centru Ribnica sta se predstavili dve mladi ustvarjalki

Včeraj, 5. 2., se je ob 18. uri v Rokodelskem centru Ribnica odvil prodajno predstavitveni »Pop up« večer ustvarjalcev z razstave »(ZA) KAJ DELAŠ?«, ki je tokrat potekal drugič. Na dogodku sta se predstavili Manja Kos Lesar, z blagovno znamko Pararok, ter Laura Fajfar, z blagovno znamko Laura pika.

Ob prijetnem ambientu je pogovor povezovala Katja Žagar, ki je ustvarjalki v uvodnem delu povabila, da sta spregovorili nekaj besed o sebi in njunem življenju, kako se je njuna poslovna pot začela in zakaj sta pravzaprav začeli z ustvarjanjem. Laura že nekaj let uspešno kroji in šiva najrazličnejše modne dodatke, kot so nahrbtniki, torbice in podobno ter vrsto drugih izdelkov, tudi po naročilu. Svoje delo večinoma opravlja v Ljubljani, kjer večino časa živi, sicer pa prihaja iz Ribnice.

Modne dodatke več let uspešno izdeluje in kreira tudi Manja, ki izdeluje različne vrste lesenega nakita s številnimi motivi. Največ povpraševanja opaža po določenih motivih lesenih uhanov. Nekoč je nakit izdelovala tudi po naročilu, a je kmalu ugotovila, da v ta namen porabi preveč časa, zaradi česar cenovno ne bi bila konkurenčna. Za samostojno poslovno pot se je odločila po koncu porodniškega obdobja, ko je ugotovila, da si v življenju želi delati nekaj, v čemer bi resnično uživala in kar bi opravljala s srcem. Kreativnost je tisto, kar jo je vedno gnalo naprej in tako je padla odločitev o izdelavi lastnega nakita, kar je njena družina sprva sprejela s kančkom dvoma in nezaupanja. A izkazalo se je, da je bila odločitev pravilna.

Tovrstni POP UP večeri se bodo odvijali še naprej, saj v tem vidijo velik potencial in spodbudo predvsem trenutno manj znanim ustvarjalcem, da se predstavijo širši javnosti, kar morda privede tudi do uspešnejšega poslovanja. Organizatorji si želijo, da bi se izvajali vsaj vsak drugi mesec, odvisno predvsem od povpraševanja in želje ustvarjalcev po predstavitvah. Zato vabijo vse, ki bi se želeli predstaviti na enem izmed tovrstnih večerov, da kontaktirajo Rokodelski center in se dogovorijo o terminu in podrobnostih.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki