fbpx
E-UTRIP
Featured Kronika Novice Ribnica Zanimivosti In zabava

Na krožišču v Lipovšici

Božično novoletna ikonografija je letos še posebej zelo inovativna, tudi v deželi suhe robe, kamor sodi občina Sodražica. V tamkajšnji vasi Lipovšica so pred leti na lokalni cesti zgradili verjetno najmanjše krožišče v Sloveniji, široko komaj štiri metre. Pot od njega pelje proti Žlebiču, Sodražici in Ribnici in ni preveč prometna, a vozni upoštevajo pravila vožnje v krožišču, ki je zgolj označeno in nima značilnih ovir (pregrad) kot drugod. Domačini so na sredini postavili nekaj metrov visoko okrašeno smreko, ki je s krožiščem seveda nekaj posebnega. In ne moti promet.

Pa še to. Vozniki to vaško pridobitev večkrat sicer spregledajo in jo odnesejo brez sankcij, zgodilo pa se je že, da so jim možje postave nastavili past in jih zalotili pri kršenju cestno prometnih predpisov. Pot so, kakopak, nadaljevali s položnico v žepu.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki