fbpx
E-UTRIP
Featured Iz naših šol Kočevje Novice

Na hitrem testiranju zaposlenih v OŠ Ob Rinži “lažno pozitiven” rezultat

Hitrega testiranja se je na praznični dan, 8. februarja 2021, udeležilo tudi 57 zaposlenih v OŠ Ob Rinži, poleg njih pa še trije sodelavci CŠOD Fara in dve sodelavki iz CŠOD Jurček. »Po zaključenem testiranju smo bili obveščeni, da je bila ena zaposlena na testiranju pozitivna. Naslednji dan je bila povabljena na testiranje s PCR testom in zvečer smo dobili odgovor, da je test negativen. Torej so imeli vsi testirani zaposleni negativen izvid,« poroča ravnateljica šole Darja Delač Felda.

V šolske klopi se je včeraj tako vrnilo 173 od 182 otrok, kar pomeni, da je bila prisotnost 95 %. Nekaj otrok je bolnih zaradi drugih bolezni, trije otroci pa so ostali doma zaradi karantene COVID v družini ter nadaljujejo s poukom na daljavo.

»Odziv otrok ob ponovni vrnitvi v šolo je bil zelo dober, otroci so bili presrečni in razigrani, zelo zgovorni, veseli sošolcev in učiteljev ter so imeli v očeh prav posebno iskrico. Opaziti je bilo, da so šolo zelo pogrešali. Z veseljem so se igrali igre, s katerimi so utrjevali pridobljeno znanje pri pouku na daljavo. Nekateri pa so se počutili zaspano, saj je prihod v šolo porušil ritem zadnjih nekaj mesecev, ko ni bilo treba tako zgodaj vstajati,« še pove.

Ob tem pa doda, da so učiteljice in učitelji komaj pričakali dan, da so se spet vrnili v razrede in se ponovno pristno povezali z otroki. Nasmejani otroški obrazi so jim dali novo energijo in upanje, da so pred nami boljši časi.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki