fbpx
E-UTRIP
Dobro je vedeti Novice Oglaševanje PR Šport Zanimivosti & Zabava

Motoristi, pozor! Odškodnina tudi zaradi neurejenih cestišč

Motoristi so že dodobra zapeljali v novo sezono, ki bo trajala nekje do novembra. Žal se je tudi to sezono zgodilo že kar nekaj nesreč, tudi takšnih z najbolj črnim scenarijem. Ob pogledih na jeklene konjičke večina nas, ki nismo motoristi, pomisli na hitrost. In slednjo krivi za največ nesreč, statistika pa to domnevo tudi potrjuje. A za nesrečo ni vedno kriva neprilagojena hitrost, nesreča se lahko zgodi tudi zaradi neurejenega cestišča. Odškodninsko podjetje poraVnava se dnevno srečuje s takšnimi primeri. Strokovnjaki za odškodnine pa udeležencem v prometni nesreči pomagajo priti do odškodnine, ki so jo motoristi doživeli zaradi nevzdrževane ceste.

Strokovnjaki iz podjetja poraVnava navajajo primera dveh prometnih nesreč, ki sta se zgodili zaradi opuščene dolžnosti Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo. 

Zaposleni pravniki na podjetju poraVnava, z 20 letnimi izkušnjami, pojasnjujejo, da je bila v obeh primerih cesta zglajena do te mere, da motorista nista mogla varno prevoziti odseka.

Direkcija je priznala krivdo, motoristoma je bila, s pomočjo izkušenih strokovnjakov, izplačana odškodnina.

 

 

Primeri, s katerimi se ukvarjajo pravni strokovnjaki poraVnave, torej kažejo, da za motoristi niso zgolj divji in objestni. V nekaterih primerih je nesreča splet več nesrečnih okoliščin.

 

 

Motoristi naj imajo po dolgem premoru motoristične sezone v mislih udorne jame, ki so morda nastale zaradi zime. Kljub temu, da je že maj, je na nekaterih odsekih morda še pesek, ki so ga med zimo posipale pristojne službe. Motoristi, previdno torej!

Motoristi, veste kako ravnati v primeru nesreče?

Ob nesreči motoristi ne pomislijo na odškodnino, a naj bo ta vsaj druga misel. Takoj po nesreči naj udeleženi pokličejo svetovalce iz podjetja poraVnava, ti so na telefonski številki 080 13 14 dosegljivi 24 ur na dan. Izkušeni pravniki bodo udeležence prometne nesreče vodili skozi postopek pridobivanja odškodnine.

V enem od prej omenjenih primerov oškodovanec celo ni imel sklenjen zavarovanja AO+, a so primer rešili vozniku v prid in oškodovanec je dobil izplačano odškodnino.

Kljub ugodno rešenemu primeru, strokovnjaki svetujejo, da vozniki ob sklenitvi zavarovanja obvezno sklenejo zavarovanje AO+. To zavarovanje krije nekatere poškodbe voznika, ki je povzročitelj prometne nesreče. Motoristi in ostali vozniki, pri svojem zavarovalniškem agentu preverite ali imate sklenjeno omenjeno zavarovanje. 

Do odškodnine za duševne bolečine so v primeru smrti motorista upravičeni svojci pokojnega.

Na slovenskih cestah je v lanskem letu življenje izgubilo 33 motoristov. Odškodnina izgubo ne povrne, a vsaj nekoliko olajša finančne tegobe, ki lahko nastanejo po takšnem tragičnem izidu.

Svojci so do odškodnine upravičeni, če se je motorist smrtno ponesrečil v prometni nesreči s samoudeležbo in je imel sklenjeno zavarovanje AO+. Prav tako bo svojcem izplačana odškodnina, če je povzročitelj prometne nesreče tretja oseba oziroma drugo vozilo.

 

 

Motoristi obrnite se na poraVnavo, za vas na voljo 24/7

Če ste motoristi ali če poznate nekoga, ki vozi motor, svetujemo vam, da se v primeru nesreče obrnete na podjetje poraVnava. Izkušeni in strokovni pravniki bodo vaš zastopnik. Pot do odškodnine je zapletena, tako v smislu dokazovanja dejanskega stanja, kot tudi iz vidika pravne argumentacije. 

Motoristi in ostali udeleženci v prometnih nesrečah, strokovna pomoč vam je na voljo 24 ur na dan, na telefonski številki 080 13 14. Informacije o uspešnem odškodninskem podjetju so na voljo tudi na spletni strani poraVnava.si. poraVnava je prava pot do primerne odškodnine.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki