fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje

Morska deklica se je preselila v Kočevsko jezero

Očitno je morje prevroče tudi za morska bitja, zato iščejo alternative. Morska deklica – no, bolje rečeno “jezerska deklica” Nathuoriel je včeraj popoldne zaplavala v Kočevsko jezero, na površino pa je med potopom veličastno dvignila čudovite plavuti in očarala obiskovalce.

Če ste se včeraj okoli tretje ure popoldne sprehajali okoli jezera, ste lahko naleteli na zanimiv prizor. Obkrožena z otroki je na obali jezera sedela morska deklica. V spremstvu glasbe je to domišljijsko bitje po imenu Nathuoriel očaralo najmlajše, ki so morskih deklic vajeni zgolj iz knjig in risank. Potipali so njeno plavut, pobožali njene dolge lase, ko pa je morska deklica potrebovala svoj naravni habitat, je skočila v jezero in zaplavala.

Morska deklica Nathuoriel je sicer del družine Zavoda Arabella, ki ob različnih priložnostih animirajo otroke. Tokrat so bili na vrsti otroci iz Kočevja, ki so bili nad predstavo navdušeni. Kljub temu, da nekateri morsko deklico poznajo tudi, ko je v “civilu”, jim to ni odvzelo čarobnosti trenutka.

ML

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki