fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Množično testiranje se v Kočevju nadaljuje, cepljenje le za 2. dozo prvih cepljenih

Tekom vikenda so v Zdravstvenem domu Kočevje opravili 33 testiranj na Covid-19. V soboto, 16. 1., so izmed 14-ih testiranj okužbo potrdili pri osmih osebah. Šest jih prihaja iz Občine Kočevje, en iz Ribnice in en iz Loškega Potoka. Večinoma je šlo za prenose v gospodinjstvu, na delu ter za vnos iz tujine.

Včeraj, 17. 1., pa so opravili skupno 19 testiranj. Potrdili so štiri nove okužbe. Dva prihajata iz občine Kočevje in dva iz črnomaljske regije. Pri vseh se je okužba razvila zaradi prenosa v gospodinjstvu, razen pri eni osebi, kjer izvo ni znan.

Množično testiranje se nadaljuje

“Tudi v tem tednu nadaljujemo z množičnim testiranjem prebivalstva, ki ga bomo izvajali v Športni dvorani vsak dan med 15.00 in 17.00 uro. Z Ministrstva za zdravje so nam sporočili, da ta teden dobimo le odmerke za 2. dozo oskrbovancev in zaposlenih v DSO Kočevje, ki so se prvi cepili in tako ta teden cepljenja prebivalstva žal ne bomo mogli izvesti. Upamo, da bo naslednji teden boljši,” sporoča direktorica ZD Kočevje, Polona Vidič Hudobivnik.

“Pazite nase in na druge, obnašajmo se še naprej odgovorno in ostanimo zdravi,” še dodaja Polona Vidič Hudobivnik.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki