E-UTRIP
Featured Iz naših šol Kočevje Novice Ribnica

Maškare so pripeljale sonce, dobro voljo in veliko smeha

Danes je pustni torek in temu primerno so razpoloženi tudi najmlajši. Še posebej vrtčevski otroci, ki ob našemljanju v pustne šeme neznansko uživajo. »Moj sin bi bil zelo vesel, če bi bil pust kar vsak dan,« se je pošalil eden izmed staršev, ki je pripeljal otroka že navsezgodaj v vrtec. Pa verjetno je v tem tudi kar nekaj resnice, kar bi otroci z veseljem potrdili.

A vendar je letos pust nekoliko drugačen kot v preteklih letih. Spremembe so v tem in preteklem letu nemara že stalnica in velja zgolj pravilo, da nič ni stalno, obstajajo zgolj spremembe. Letos maškarada v vrtcih poteka striktno po skupinah, v posameznih »mehurčkih«, z namenom čim manjšega števila stikov z drugimi otroci in posledično večjo previdnost pri morebitnem prenašanju virusov. Ravnateljica Vrtca Kočevje Irena Robič razkriva, da so se na današnji dan vsi otroci sprehodili do mestne ploščadi, najmlajši, v starosti od 1 do 3 let, pa so naredili obhod okrog vrtca. “Pustni dan je bil čudovit in maškare smo veselo rajale na mestni ploščadi in odganjale zimo,” sta povedali vzgojiteljici Alenka in Tea iz enote Kekec, skupine Lisičke.

Vrtec Kočevje, enota Kekec, skupina Lisičke:

Vrtec Kočevje, enota Ostržek, skupina Mravljice:

V Ribnici so prav tako otroci uživali ob pustnem rajanju. Vsi otroci, vključno z vzgojitelji, so se našemili in prav tako tokrat ločeno, znotraj posameznih skupin, izpeljali pustno rajanje ob glasbi. Nekateri oddelki pa so se odpravili na sprehod v neposredno bližino vrtca. »Kljub situaciji smo otrokom pričarali čar pusta ob predpostavki, da je vse skupaj izvedeno varno in z vsemi preventivnimi ukrepi,« je povedal ravnatelj Vrtca Ribnica Andraž Caserman.

M.K.

(Foto: Vrtec Kočevje – Enota Ostržek)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki