fbpx
E-UTRIP
Končno se bliža sklepna faza.
Featured Novice

Magdalena bo blažena

Magdalena Gornik naj 47 let ne bi zaužila niti grižljaja hrane.

Postopek za beatifikacijo Magdalene Gornik (1835-1896) z Gore nad Sodražico, ki naj bi kar 47 let do smrti živela brez vsakršne hrane, hranila naj bi se le s skrivnostno nebeško jedjo, naj bi bil v sklepni fazi.

Tri leta je namreč od tega, ko so v ljubljanski škofiji zaprosil kongregacijo za svetnike v Vatikanu za uradno dovoljenje za začetek postopka.

Ob njeni razglasitvi za blaženo, ki bi tako prebudila vero v slovenskem kristjanu in poglobila njegov odnos do evharistije, naj bi vse bolj oblegana Gora, ki jo sicer sestavlja pet vasi in kjer stalno živi le nekaj deset duš, zagotovo postala veliko romarsko središče. Na njen grob se že vrsto let klanjajo trume romarjev, ki poleg cerkve obiščejo tudi kapelico v Janežih, v kateri je Magdalena molila in imela leta 1847 videnja, pa križ na polju, kjer je bilo prikazanje.

Mati jo je poslala na njivo po krmo za prašiče. Ko je prišla blizu, ji je pot prekrižala neznana ženska, ki se ji je po prisrčnem pogovoru predstavila kot Jezusova mati in mati vseh ljudi. Poučila jo je, naj Jezusa ljubi, kolikor more in mu daruje vsako delo.

»Tukaj je ob kakršnemkoli vremenu vedno lepo. Vselej se čuti Magdalenina svetost in božja prisotnost. Prava energija,« sporočajo romarji ob čaščenju Gorniške Lenčice, kot je zapisano na cerkveni plošči.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki