fbpx
E-UTRIP
Foto: GSŠ Kočevje.
Featured Iz naših šol Novice

La Popsi in Cool mamacita obiskali kočevske dijake

Nik Božič in Sara Lovšin, dijaka zaključnega letnika programa ekonomski tehnik, sva na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje organizirala podjetniški dogodek. Dogodka so se udeležili dijaki vseh letnikov programa ekonomski tehnik, SSI in PTI. Organizirala sva ga v okviru IV. izpitne enote na poklicni maturi, pri kateri smo spodbujeni, da se poglobimo v vsebine, ki se nanašajo na sodobno podjetništvo in ekonomijo, ki je rezultat globalizacije trgov, proizvodov in organizacij, hitrega tehnološkega razvoja, internetnega poslovanja, digitalnega marketinga ipd. Pri delu naju je usmerjala profesorica in mentorica Irena Trope.

Nik Božič sem pridobival aktualna podjetniška znanja s proučevanjem podjetniške poti podjetja La Popsi, katerega ustanoviteljici sta se s podjetniško idejo leta 2018 vključili v tretjo sezono projekta Štartaj Slovenija in bili izbrani med Šparovo osmerico najboljših.

Sara Lovšin pa sem raziskovala področje influencerstva na primeru Teje Jugovic, ki jo poznamo tudi pod vzdevkom Cool mamacita in jo je javnost spoznala v resničnostni oddaji prve sezone Gostilna išče šefa.

Foto: Facebook

Eden izmed skupnih ciljev je bila tudi organizacija dogodka, na katerem bodo lahko tudi ostali dijaki programa ekonomski tehnik na podlagi žive izkušnje in osebnega srečanja pridobili nova znanja, uporabne informacije in konkretne nasvete za strokovno področje ekonomije.

Na povabilo sta se odzvali tako vplivnica Teja Jugovic kot tudi podjetnica Neža Mlakar, ena izmed ustanoviteljic podjetja La Popsi. Obe sta nam predstavili svojo zgodbo o uspehu ter izzive, s katerimi se srečujeta v podjetništvu.

Neža Mlakar nam je slikovito predstavila svojo podjetniško pot od svojih začetkov, navdih za poslovno idejo, izkušnjo pri projektu Štartaj Slovenija, podporo v okolju, brez katere je težko uspeti, postopno rast podjetja in izzive, s katerimi sta se s soustanoviteljico srečali ob tem, predstavila nam je prodajni program podjetja, ki obsega zdrave sladice z velikim deležem najboljšega sadja, brez umetnih barvil in konzervansov: zamrznjene deserte, sorbete, bonbone in ledene kocke… Kratko nam je opisala tudi opis izdelave izdelkov, testiranje okusov in dizajniranje embalaže.

Teja Jugovic je navdihujoče predstavila svoje zasebno življenje in poslovno pot. V začetku je poudarila pomembnost, da živimo skladno s tem kdo smo, kaj želimo postati in kako želimo živeti. Zaradi tega je presegla prepričanja, ki so jo omejevala pri uresničevanju sanj, pri tem pa ji je bil v veliko podporo sedanji mož in poslovni partner, Jani Jugovic, prepoznaven tudi kot Cool fotr. Opisala je poslovne aktivnosti vlogerstva, delovanje v tržnem okolju Facebook in Instagram, kjer imata številne sledilce, bralce in oboževalce, dejavnost kuharskih tečajev…

Večmesečno sodelovanje z vplivni podjetniki je oba obogatilo z neprecenjivo izkušnjo, ki nama bo zagotovo v veliko pomoč na najini karieri in življenjski poti.

Vesela sva za veliko pozitivnih odzivov, ki sva jih prejela glede dogodka.

Nik Božič in Sara Lovšin, GSŠ Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki