E-UTRIP
Avto-moto Featured Kočevje Novice Občina Ribnica

Krožišče na Škofljici se prenavlja, gneča na cesti dosegla nove razsežnosti

Nobena skrivnost ni, da je cesta Kočevje – Ljubljana cesta tisočerih nepreglednih ovinkov in nerazumnih omejitev. Cesta je uničena, preobremenjena in smrtno nevarna, popravki, ki se izvajajo na njej, pa niti približno ne izboljšajo situacije.

Ko se od srede, 10. aprila naprej peljemo po glavni cesti Kočevje-Ljubljana, nas tik pred Škofljico pričaka znak Gradimo obnavljamo… od 10. 4. 2019 do 30. 6. 2019. Vsi – več tisoč na dan nas je – se zavedamo, da je gneča na omenjeni cesti pač nekaj, s čimer se bomo morali še vsaj za naslednjih nekaj deset let pač sprijazniti. Žalostno, a tako pač je.

No, da pa bo situacija v naslednjih dobrih dveh mesecih še bolj zoprna, so se na Škofljici odločili prenoviti, obnoviti, olepšati… vsem znano krožišče. Gneča na cesti je seveda takoj (še) večja in novih vsaj 30 minut na dan je spet »vrženih skozi okno«. Zakaj (verjetno neobvezna) prenova ravno zdaj? Bližajo se meseci, ko je promet vsaj malce manj gost, ko imajo šolarji počitnice, zaposleni pa dopust.

Skratka, (še večja) potrpežljivost na poti do Ljubljane ne bo odveč. O neprimernem času obnavljanja krožišča smo vprašali tudi Občino Škofljica, odgovor še pričakujemo.

Ponovno vas vabimo k podpisu PETICIJE ZA BOLJŠO IN HITR(EJŠ)O CESTO KOČEVJE-LJUBLJANA. Ker si tudi mi zaslužimo dostojno povezavo z glavnim mestom države, v kateri živimo!

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki