fbpx
E-UTRIP
Foto: Facebook ZD Kočevje
Featured Kočevje Narava & zdravje Zdravje

Končno spet vikend odličnih novic, cepljenih bo 1.400 oseb

V petek, 14. maja so iz ZD Kočevje poročali o štirih PCR potrjenih okužbah s Covidom-19, pri katerih je bil v treh primerih razlog okužbe prenos v družini. Na kar 189-ih hitrih testih so bile vse osebe negativne, kar je zelo pozitivna novica.

V četrtek in v petek so skupno cepili 730 ljudi, od katerih je bila večina cepljena že z drugim odmerkom. Skupno je tako danes z vsaj enim odmerkom cepljenih skoraj 3.000 oseb. Na cepljenje trenutno čaka še približno tisoč ljudi, a glede na to, da bodo v tem tednu s prvim in drugim odmerkom cepiva cepili še približno 1.400 oseb, bo ta seznam močno »skrajšan«.

V nedeljo so – prvič po dolgem času – zabeležili same negativne PCR teste, po 76-ih hitrih testih pa so dobili en pozitiven rezultat, ki bo danes preverjen še s PCR testom.

Sproščanje ukrepov je vse bolj obsežno, zato imamo vsi občutek, da končno lahko »lažje dihamo«. Spoštujmo obstoječe ukrepe še naprej, da v tem trendu nadaljujemo.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki