E-UTRIP
Featured Glasba Kočevje Kultura Zanimivosti In zabava

Skupina Dupljak napolnila dvorano, ki je pokala po šivih

Tamburaška skupina Dupljak, ki prihaja iz Fare ohranja glasbeno izročilo Kostela. V dvajsetih letih nastopanja in igranja smo s ponosom ponesli ime Kostela in Kočevske po Sloveniji in svetu. V soboto, 23. 11. 2019, smo v Športni dvorani Kočevje praznovali 20 let ljubezni do glasbe, v garaži ali na velikih odrih, zase ali za občinstvo, 20 let novih prijateljstev, doživetij in spominov, 20 let veselja in sreče do Dupljaka. Dogodek smo obeležili s prijatelji »glasbenimi gosti«, s katerimi smo v teh letih sodelovali: Prifarski muzikanti, Tanja Žagar, klapa Galeb, ansambel Tonija Verderberja, Roman Zupančič, Andraž in Milan Hribar, Žiga Bižal, Miha Gorše, Toni Obranovič in Matija Marinč. Koncert sta povezovala moderatorja Alja Lisac in Tomi Gavranič.

V veliko veselje in čast nam je da je jubilej skupaj z nami praznoval predsednik Vlade Republike Slovenije, gospod Marjan Šarec in ostali ugledni gostje.

Športna dvorana je pokala po šivih in obiskovalci koncerta so nam s tem dali priznanje, da smo že 20 let na pravi poti. Dupljaki smo na tem dogodku promovirali kampanjo »Skupaj smo v tem«, s katero v združenju EuropaColon Slovenija opozarjajo na rak trebušne slinavke in na njegove simptome. Do sedaj smo izdali štiri zgoščenke: Dupljakof Čušpajs, Dupljakof Cingu Lingu, Dupljakof Kostevček in Dupljakof Špancir. Ob jubileju pa je izšla še peta zgoščenka Dupljak of 20, kjer predstavljamo pesmi, ki so nastajale v zadnjih nekaj letih ob različnih priložnostih. Dupljaki smo:

Marjan Lisac ml. – berda, vokal – vodja skupine, Aleš Marolt – bisernica, vokal, Borut Česnik – brač ,vokal, Sašo Križ – bugarija, kitara, vokal, Dušan Kranjc – harmonika, cajon, bobni, vokal in pevki Tina Južnič in Maja Mišmaš.

Spogledujemo se z avtorskimi skladbami, še vedno pa opravljamo poslanstvo ohranjanja ljudskega izročila in edinstvenega kostelskega jezika, ki se prepleta z večglasnim petjem, zvenom tamburic in harmonike.

In ja…

20 let je prošlo, va DUPLJAK iše teče…..i iše bo teklo.

Marjan Lisac, vodja tamburaške skupine Dupljak

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki