fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje

Komunala Kočevje: “Naše ekipe so bile danes na terenu prej, kot narekuje zakonodaja”

Kot smo poročali že zjutraj, so bile ceste v naših krajih in po celotni Sloveniji zelo slabo splužene, posledično se je zgodilo tudi kar nekaj manjših prometnih nesreč oziroma nevšečnosti. Na podlagi izredno slabega stanja cest smo torej o sami organizaciji dela ob sneženju naslovili na Komunalo Kočevje, od koder odgovarjajo:

“Pluženje cest Komunala Kočevje izvaja v skladu s Pravilnikom o rednem vzdrževanju cest (Uradni list RS, št. 38/16, 132/22), ki ureja način in pogoje za izvajanje zimske službe. Naše ekipe so bile danes na terenu pravočasno oziroma prej, kot narekuje zakonodaja. Glede na oceno glavnega dežurnega se je izvajalce na teren poslalo prej predvsem zaradi strukture snega in preprečevanja pojava snežne dile, ki bi ogrožal prometno varnost. Na lokalnih cestah, katerih vzdrževalec je Komunala Kočevje, ni bilo zaznati večjih težav v prometu. Državne ceste vzdržuje CGP d.d., o stanju oziroma o poteku današnjega pluženja na le-teh pa nimamo nobenih informacij.

Današnje sneženje je prineslo sneg, ki je po strukturi moker in težak in zato izredno zahteven za pluženje ter vzpostavljanje minimalnega potrebnega trenja. Predvsem pa je danes presenetilo obnašanje snega, saj so se ob pluženju kepe valile, kamor se običajno ne in so vzpostavitev prevoznosti ceste še oteževale.

Glede na to, da letošnjo zimo ni bilo veliko snežnih dni, smo se vsi skupaj verjetno nekoliko odvadili zimskih razmer in neugodnosti, ki jih prinašajo. Vse občane prosimo za malo strpnosti, potrpežljivosti in zavedanja, da zasebnih dovoznih poti žal, ne moremo čistiti mi.”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki