fbpx
E-UTRIP
Featured Foto & video Glasba Iz naših šol Kočevje Kultura Novice Občina Ribnica Zanimivosti In zabava

Kočevski maturanti so se s četvorko poslovili od srednješolskih dni

Maturantska parada je tradicionalna plesna prireditev, ki že od leta 2001 združuje maturantke in maturante v plesanju četvorke na ulicah po mestih v Sloveniji, od leta 2006 pa tudi izven meja. Plesanje poteka na izbrani dan v maju točno opoldne na ulicah mest in na Straussovo četvorko iz operete Netopir. Do zdaj je prireditev v sinhroni ples povezala že več kot 500.000 maturantk in maturantov ter njihovih soplesalcev.

Tako so se tudi danes, 17. maja 2019 ob 12.00 vsi (trenutno še) dijaki Gimnazije in srednje šole Kočevje zbrali na Ljubljanski ulici v centru mesta in odplesali znamenito četvorko. Vreme je kljub zadnjim dnem, celo tednom dežja in nizkih temperatur »zdržalo« in praznovanje je bilo zato še lepše.

Vsem maturantom in maturantkam iskreno čestitamo in jim želimo srečno, uspešno in predvsem izkušenj polno nadaljnjo pot.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki