fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Starševstvo

Kočevje: Najstnika 91-letnici v glavo vrgla sneženo kepo

Že res, da je že skoraj dva meseca zima tako mila, da že spominja na pomlad, a nas je vendarle – čeprav zelo skromna – pošiljka snega do sedaj razveselila dvakrat. No, razveselila gotovo ni vseh, sploh pa ne 91-letne gospe iz Gorenja, ki se ji je v tem času zgodil sila neprijeten dogodek (milo rečeno neprijeten), ki jo je tako prestrašil, da si ni upala iz hiše. Kaj se je zgodilo?

Ko zabava otrok in mladostnikov ni (več) nedolžna

Če se spomnimo, kaj je kot otroke 20, 30 ali še več let zabavalo nas, bi težko potegnili kakšno vzporednico z današnjimi generacijami – v vsakem letnem času, tudi pozimi. Že res, da so zime zadnja leta bolj skromne s snegom, a še takrat, ko ga nekaj le zapade, se ga očitno izkoristi za vse drugo, kot “dobro staro nedolžno zabavo”.
Dobili smo namreč informacijo, da sta dober mesec nazaj, ko je na Kočevskem drugič zapadel sneg, dva otroka oziroma mladoletnika grdo presenetila 91-letnico, kateri sta v glavo nalašč vrgla snežno kepo, kar ju je neizmerno zabavalo, nasmejalo. Gospa se je kakopak prestrašila in po dogodku ni želela več stopiti iz hiše. A to ni osamljen primer neprimernega vedenja mladih…

Tako na Trati kot tudi v Mestnem logu so prebivalci opažali otroke oziroma mladostnike, ki so pred vhode hiš polivali vodo, da bi ta zmrznila in posledično drsela, kar bi povzročilo padec. In nemalokrat ga tudi je, poškodbe pa niso bile vedno tako nedolžne.

Lansko zimo so po družbenem omrežju Facebook denimo krožila tudi opozorila, da otroci, skriti za grmovjem, drevesom, živo mejo ali smetnjaki v avtomobile in mimoidoče mečejo snežne kepe, v kateri se skriva kamen.

To so le ena izmed mnogih “potegavščin” (kot jim reče današnja mladina), ki pa niso zgolj to. Gre za nevarno početje, celo kaznivo dejanje, ki se (pre)večkrat konča z neželenimi posledicami. Na nas starših je, da otroke opozorimo na to, kaj je (še) “potegavščina”, kaj pa je že nesprejemljivo vedenje. Očitno so se te meje tekom generacij ne samo premaknile, pač pa tudi močno zabrisale.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki