fbpx
E-UTRIP
KIP KOP ponudba toby H kaminov.
Aktualno Oglaševanje PR

KIP KOP: kaminski etažni kotel TOBY H – ogrevajte se drugače

Tako kot poletje hitro pride, tudi hitro mine in hladni dnevi so s tem neizogibni. In zdaj je zadnji čas za investicijo v ogrevalni sistem: ogrevanje na pelete s kotlovskimi kamini Toby je učinkovit in ekološko sprejemljiv način ogrevanja v jesenskih in zimskih mesecih.

Kamini znamke Toby serije H, ki jih slovenskim kupcem ponuja podjetje KIP KOP, so namenjeni izključno uporabi v
stanovanjskih prostorih. Gre za kotle etažnega tipa in postavitev znotraj stanovanjskega območja. Kamini so brez izolacije, tako da prenašajo toploto ne samo v napeljavo centralnega ogrevanja, temveč z neposrednim toplotnim sevanjem tudi v okolico.

KIP KOP strankam ponuja tri modele različnih moči in dimenzij, primerne za različne uporabnike: H 15 (za ogrevanje površin do 100 kvadratnih metrov), H 20 (do 125 m2) in H24 (do 160 m2).

V primerjavi s prejšnjimi različicami so kamini serije H popolnoma izboljšani in preoblikovani, med drugim je toby H sploh prvi kotel z avtomatskim čiščenjem gorilnika na slovenskem trgu. Tak kamin ima več prednosti: zaradi boljšega izgorevanja je učinkovitejši; »odpornejši« je proti peletom spremenljive kakovosti (to se na domačem trgu pogosto dogaja); čistiti pa ga je treba redkeje kot kotle drugih proizvajalcev. Toby H izpolnjuje tudi najstrožje
okoljske zahteve glede izpustov škodljivih delcev. Vse vrednosti izpustov so v okviru referenčnih vrednosti, ki jih predpisujejo stroga pravila nekaterih držav EU.

Vsi delovni procesi tobyjev H (vžig, zgorevanje, izklop gorilnika) so avtomatski. Kontrola zgorevanja je večstopenjska s pomočjo delovnega režima pri minimalni moči (»modulacija«). Kotel odlikuje tudi tiho obratovanje. V kotlu so že nameščeni glavni elementi kotlovnice: cirkulacijska črpalka, ekspanzijska posoda, varnostni ventil. Vrata kotla in rešetka gorilnika sta izdelani iz kakovostne litine.

Čeprav je sobna peč klasični izdelek, je kaminski kotel Toby H moderen izdelek. Regulacija poteka z zaslonom na dotik, z menijem in nastavitvami v slovenskem jeziku, kar je še ena komparativna prednost v primerjavi z večino podobnih izdelkov na trgu. Kotel je mogoče povezati s sobnim termostatom, z nakupom dodatnega usmerjevalnika pa ga je po brezžični povezavi mogoče povezati tudi z internetom: z aplikacijo na mobilnem telefonu (za platformi
android ali iOS) je kotel mogoče daljinsko prižgati in nadzorovati ter tako priti domov v že ogreto stanovanje.

Dovažanje peletov iz rezervoarja poteka preko notranjega transportnega traku, ki je nameščen v rezervoarju in nato s prostim padom skozi ustrezno cev do gorilnika. Tako sta rezervoar za pelete in peč kotla fizično popolnoma ločena in med njima ni medsebojne mehanske povezave, s tem je preprečen prenos plamena proti rezervoarju kotla. Dodatno varovalo je varnostni termostat na notranjem transporterju, ki preprečuje morebiten povratni plamen. Hitro in varno zažiganje peletov omogoča keramični grelnik.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki