fbpx
E-UTRIP
Mag. Stojan Rovan in mag. Robert Tomazin, nekdanji direktor družbe SiDG.
Gospodarstvo & Politika Aktualno

Kaj o prodaji stavbe na Marofu meni nekdanje vodstvo?

Kot je razvidno iz nepremičninskega portala, družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) prodaja poslovno stavbo na Marofu. Kompleks je bil zgrajen leta 1979 in meri 1.700,3 m², k stavbi pripada še 4.051,55 m² zemljišča. SiDG stavbo in pripadajoče zemljišče prodaja za 781.000,00 EUR. Rok za oddajo ponudbe se izteče konec avgusta.

Objekt na Marofu je družba kupila leta 2021. Do konca leta 2022 je bila načrtovana obnova, ki pa se ni začela zaradi visokih stroškov.

Vodstvo se je za prodajo odločilo, ker stavba za družbo predstavlja odvečno premoženje. Morebitna obnova stavbe Marof, ki je že od leta 2022 prazna, bi za družbo predstavljala nesorazmerno visok in ekonomsko neupravičen strošek. »Z oglaševanjem smo na portalu nepremicnine.net in na naši spletni strani začeli dne 19. junija, tako da je še prezgodaj govoriti o potencialnih kupcih. O nameravani prodaji stavbe smo predhodno obvestili tudi župana Občine Kočevje,« odgovarja vodstvo SiDG.

Kaj o prodaji meni nekdanje vodstvo?

Objavo novice o prodaji stavbe na Marofu je komentiral tudi Robert Tomazin, ki je med letoma 2021 in 2022 vodil družbo.

»Vsako poslovodstvo ima pravico do svojega načina vodenja. Poslovodstvo, ki sem ga sam vodil, je bilo razvojno naravnano (kadrovsko, tehnično, tehnološko) ob zasledovanju konceptov družini prijaznega podjetja. Da je bilo poslovodstvo v pretežni sestavi Kočevarjev (Andrej Janša, Robert Tomazin) več kot samo uspešno, potrjujejo rezultati za leti 2021 in 2022. Nakup stavbe na lokaciji Rožna ulica 39 (še vedno gre za uradni sedež podjetja) je na eni strani pomenil intenco formiranja gozdarskega centra na mednarodnem nivoju (na eni lokaciji bi bil sedež državnega podjetja in največja izpostava javne gozdarske službe), pričakovanja urejenega parka Jarmovih kipov in nenazadnje objekt bi skozi leseno fasado predstavljal učno delavnico. Javnost si bo sama ustvarila svoje mnenje in tako je tudi prav,” je prodajo komentiral Tomazin.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki