fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kronika

Iz zabojnikov po Kočevju krade papir

V uredništvo smo prejeli fotografije in informacijo bralca, da je bil večkrat priča kraji odpadnega papirja iz zabojnika.

Na mesto kjer stojijo zabojniki za ločevanje odpadkov se je oseba pripeljala z vozilom in brskala po zabojniku za odpadni papir. Moški je papir in karton naložil v avtomobil in vsebino odpeljal, po vsej verjetnosti za namen prodaje.

Odnašanje odpadkov iz zabojnikov se po slovenski zakonodaji šteje kot kraja. To kaznivo dejanje pa naj bi obravnavala policija. V večini slovenskih občin pa nadzor nad tovrstnimi dejanji izvajajo občinski inšpektorji.

Kočevski inšpektorat uradno ni bil obveščen, da se iz zabojnikov odnaša papir, so pa » na terenu zaznali tovrsten pojav,« so nam pojasnili. Dodali so, da so v letošnjem letu sicer opazili poskus odtujitve papirja iz zabojnika, ko pa jih je kršitelj opazil, papirja naposled ni odtuji. Kršitelj jo je odnesel le z opozorilom.

Sicer pa globa, ki se za tovrstno dejanje lahko izreče, znaša 100 evrov.

Pojasnila komunale, koliko posameznik z odpadnim papirjem lahko zasluži in ali na zabojnikih opažajo kakšno škodo, še čakamo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki