fbpx
E-UTRIP
FOTO: Žiga Marin.
Izpostavljeno PR

Grad Kostel zaključil s sezono 2024

Zavod za kulturo in turizem Kostel obvešča, da je grad Kostel pretekli vikend zaključil z obratovanjem v letošnji sezoni. Pod gradom so se že začela dela za izgradnjo poti in ureditev dostopa do gradu, ki bodo predvidoma trajala do maja 2025. V tem obdobju bo dostop do gradu otežen ali onemogočen, zato trenutno ne bodo sprejemali skupinskih rezervacij. O napredku del in možnostih ogledov za napovedane goste v prihajajočih mesecih bodo sproti obveščali.

Gostje so kljub temu še vedno dobrodošli na vodenih ogledih etnoloških zbirk v Koči Kostel pod gradom, kjer jih po zbirkah popeljejo članice Društva kmečkih žena Nežica. Prav tako lahko gostom pripravijo degustacijo domačih kostelskih dobrot, organizirajo pohod v spremstvu osličkov ali vodnice po Poti Mikulovega vraga, s postankom na Turistični kmetiji Padovac. Za šolske skupine pa lahko kulturne dneve izvedejo v prostorih nekdanjega PIK Kostel na Petrini 11.

V letošnji sezoni je grad Kostel obiskalo skoraj 4.000 obiskovalcev, od blizu in daleč.

Na gradu so med drugim organizirali literarni večer, otvoritev razstave slik akademske slikarke Aprilije Lužar, delavnico oblikovanja grajske skodelice s Petro Draškovič Pelc ter številne kulturne dneve za osnovnošolce in zasebne oglede. Grad je bil tudi cilj potovanja letošnje Slovenske bakle po Kostelu ter prizorišče snemanja nekaj promocijskih videov. V sodelovanju z Zavodom Kočevsko so v aprilu na gradu gostili lokalne turistične ponudnike Destinacije Kočevsko, v okviru dogodka pa so podelili certifikate odličnosti »O, Kočevsko!«. Grad so v času Castle festivala obiskali tudi festivalski gostje, ki jih je do gradu brezplačno prepeljal festivalski avtobus Nomago.

Za prihodnje leto Zavod že načrtuje številne družabne, kulturne, glasbene in kulinarične dogodke, obenem pa ostajajo odprti za nove predloge in sodelovanja.

Zavod za kulturo in turizem Kostel se zahvaljuje vsem za sodelovanje in se že veseli prihodnjih skupnih projektov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki