E-UTRIP
Featured Kočevje Košarka Šport

Gostovanje članov na Brezovici in turnir starejših dečkov na Ravnah

V zgodnjih sobotnih urah (ob 6:15) smo se starejši dečki MOK Kočevja odpravili na turnir na Ravne na Koroškem. Najprej smo se pomerili z gostitelji turnirja in žal izgubili 2 : 1. Začetek prvega niza je bil zelo slab. Napake pri servisu in sprejemu nam niso dovoljevale, da bi resneje ogrozili domačine, tako da je bil poraz neizbežen – 25 : 19. Tudi začetek drugega niza ni bil po naših željah. Šele ko smo na servis poslali Aneja, na mesto Blaža, se je naša igra močno izboljšala. Težave domačinov pri sprejemu servisa in nekaj reševanj naših fantov v polju nam je prineslo tri točke prednosti, katere nismo več zapravili. Zmaga 25 : 22. V tretjem nizu smo že na začetku naredili nekaj napak pri sprejemu servisa in podaji, tako da so nam Ravenčani pobegnili in niz je bil odločen. Poraz 15 : 9. V drugi tekmi smo težje od pričakovanj premagali ekipo Šoštanj Topolšica. V prvem in drugem nizu smo nasprotniku že pobegnili za 5-6 točk, katere pa smo v zaključku niza zapravili in dopustili nasprotniku, da nas ujame. Malce več zbranosti in sreče, sta v obeh nizih tehtnico prevesila v našo korist, tako da smo uspeli zmagati 25 : 23 in 25 : 21. Naslednji turnir imamo čez 14 dni v Šempetru, kjer se bomo zopet pomerili s Fužinarjem in Salonitom. Ob dveh zmagah, bi osvojili končno tretje mesto v skupini.

Že ob 16:30 nas je na Brezovici čakala članska tekma proti ekipi Pr’Kopač Brezovica, ki je bila na lestvici tik za nami. V prvih dveh nizih in polovici tretjega smo zopet prikazali odlično igro. Zanesljive napadalne akcije in dober blok sta domačine prisilile v veliko število napak in lahkih točk za MOK Kočevje. Niza smo osvojili z rezultatom 25 : 19 in 25 : 16. Tudi v tretjem nizu je vse kazalo na gladko zmago, saj smo vodili 14 : 8, nato pa se je ustavilo. Napake, do tedaj odličnega Grege v napadu, in slabši sprejem sta pripeljala do izenačenja na 15-ti točki. Do rezultata 21 : 21 smo se ekipi izmenjevali v vodstvu, na kar smo naredili začetniški napaki pri sprejemu servisa in niz z rezultatom 25 : 22 prepustili domačinom. Šok tretjega izgubljenega niza se nam je močno poznal tudi v začetku četrtega, kjer je Brezovica pobegnila za 5 točk in prednost držala do rezultata 19 : 15. Nato pa smo zopet prikazali igro iz prvih dveh nizov. Anže in Gal sta rešila nekaj težkih žog, katere sta uspešno zaključevala Primož in Grega. Pri rezultatu 20 : 19 pa je na »sceno« stopil Nik, ki je trikrat uspešno blokiral nasprotnikov napad in poleg tega še uspešno zaključil v napadu. Pri rezultatu 24 : 22 je žal zadnji napad poslal izven igrišča, a so bili domačini v mreži in niz ter tekma je pripadla Kočevcem z rezultatom 3 : 1 ter osvojitvijo novih treh točk, ki nas vodijo na tretje mesto.

Naslednjo soboto, 30. 11. 2019, ob 19:00 v telovadnici OŠ Zbora odposlancev, gostimo drugo uvrščeno ekipo Ljubljana Volley. Gledalci pridite pomagat MOK Kočevju do nove zmage!

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki