fbpx
E-UTRIP
V osmih letih se marsikaj spremeni...
Aktualno Avto-moto Kočevje Novice

Google posodablja ulice Kočevja

Kot poročajo z Informacijskega pooblaščenca (ip-rs.si) se je Google po skoraj osmih letih odločil posodobiti zemljevide 38-ih slovenskih mest, med katerimi je tudi Kočevje.

Ameriški spletni velikan Google, je svojo aplikacijo Street View v uporabo pognal že poleti leta 2013, ko je svoje avtomobile poslal po svetu in s pomočjo snemanja ulic  omogočil raziskovanje skoraj celotnega sveta v realnem, 360-stopinjskem pogledu mest, cest, stavb, kulturnih in naravnih znamenitosti.

Brez načrta po 38-ih Slovenskih mestih in krajih

Ker se seveda mesta skozi leta precej spreminjajo (zadnje slovenske fotografije so namreč posnete kar 8 let nazaj), so se pri Googlu odločili Slovenijo “posodobiti”.  Med mesti, po katerih bo v teh dneh (oziroma mesecih) vozil Googlov avtomobil pa je tudi Kočevje.

Z zamegljenimi obrazi in registrskimi tablicami

Tudi tokrat se bodo pri Googlu še posebej ukvarjali z zasebnostjo, saj bodo obraze in registrske tablice na prevoznih sredstvih zameglili. Seveda pa se med posnetki najdejo tudi prizori, ki jih nehote oziroma nenamerno ujamejo kamere in so nekaterim strašno zabavne in smešne, nekateri pa bi raje videli, da jih pri Googlu odstranijo oziroma zabrišejo. Če se boste znašli v takšnem položaju, imate zmeraj možnost (v kolikor so na fotografiji vaš obraz, telo, hiša ali avtomobil), fotografijo umakniti.

Zahtevate lahko tudi zameglitev vaše nepremičnine s klikom na povezavo “prijavi težavo” v desnem spodnjem kotu.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki