fbpx
E-UTRIP
Foto: Občina Ribnica
Featured Društva Novice Ribnica

Franc Modic za dolgoletno nesebično pomoč in delo prejel bronasto priznanje Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Župan Ribnice, Samo Pogorelc, je uradno podelil bronasto priznanje Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje g. Francu Modicu, članu Civilne zaščite Občine Ribnica, za dolgoletno nesebično pomoč in delo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Franc Modic je vstopil v gasilsko organizacijo leta 1978. Po odsluženju vojnega roka je pričel redno delo v operativi in kaj kmalu se je njegov potencial zaznal v delu gasilske zveze Ribnica. Tekom kariere se je izobraževal do čina Višji gasilski častnik. Je reden predavatelj in inštruktor pri vseh izobraževanjih v GZ Ribnica.

V gasilski organizaciji je za dobrobit kraja poklonil nešteto prostovoljnih ur, tako na intervencijah, kot tudi pri drugih operativnih in organizacijskih delih. Njegovo delo je pustilo velik pečat tudi v zadnjih elementarnih nesrečah, ki so zajele Ribniško dolino zadnjih dvajset let. Aktivno se je vključil v operativno delo in kot član operativnega štaba GZ Ribnica vodil več akcij ob elementarnih nesrečah. Prisoten je bil tudi na akcijah državnega merila kot so: Železniki, Ptuj, Šibelje itd.., ob zadnji ujmi v Ribniški občini pa je vodil operativni sektor. Zaradi odličnega vodenja si je tudi v narekovajih prislužil odgovorno delo poveljnika občinskega poveljstva Ribnica v sedanjem mandatu, istočasno pa ves čas deluje tudi kot aktiven član Občinskega štaba za civilno zaščito Občine Ribnica.

Prejemniku priznanja iskreno čestitamo.

Občina Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki