fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Narava & zdravje Ribnica Zdravje

Dostop do zobozdravstva v Kočevju in Ribnici

V ZD Kočevje dela 6 zobozdravnikov, prostore pa najemata tudi dva koncesionarja. Opredeljevanje pacientov (tako otrok kot odraslih) je možno pri štirih zobozdravnikih (Krese, Krneta, Jakovac, Naneh – samo za otroke). Čakalna doba za konzervativo je 3-4 mesece, odvisno od ambulante, odgovarja direktor ZD Kočevje Gregor Košir.

Na prvi pregled pri ortodontu se čaka od 4 mesece do 4 leta.

Ortodont ima čakalno dobo za prvi pregled od štiri mesece pa do štiri leta, odvisno od stopnje nujnosti. »Tu je nujno poudariti, da v ZD Kočevje izvedemo v celoti dodeljen program ortodontije, ki je plačan s strani ZZZS-ja. Čakalne dobe nastajajo zaradi tega, ker potrebe po ortodontskih storitvah večkratno presegajo dodeljena sredstva s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije,« dodaja Košir.

Vsi zobozdravniki v ZD Ribnica še sprejemajo nove paciente.

V Zdravstvenem domu dr. Janeza Oražma Ribnica so trenutno zaposleni 3 zobozdravniki. Vsi zobozdravniki še lahko opredelijo nove paciente, sporočajo iz ZD Ribnica.

»Trenutno v našem ZD deluje ortodontka. Okvirni termin za prvo obravnavo je september 2024,« dodaja Andrej Lampe, direktor ZD Ribnica.

m.l.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki