fbpx
E-UTRIP
Foto: Celje.info
Featured Kočevje Novice Politika

Dosegli smo oranžno fazo!

Vlada je na današnji novinarski konferenci sporočila, da smo včeraj skupno opravili nekaj več kot 11.000 testiranj, izmed katerih so okužbo potrdili pri 357 osebah. V bolnišnicah se trenutno zdravi še 945 ljudi, kar pomeni, da smo dosegli kriterij za doseg oranžne faze, ki je 1.000 potrjenih okužb ali manj. Oranžni fazi sledi tudi 7-dnevno povprčeje potrjenih primerov, ki trenutno znaša 842.

Kaj prinaša oranžna faza?

V oranžni fazi vlada predvideva odprtje šol za preostale razrede osnovnih šol in zaključne letnike srednjih šol. Poleg tega bi na fakultetah opravljali izpite in seminarje za do 10 ljudi. Dovoljeno bi bilo druženje v skupinah do 10 oseb ob upoštevanju navodil NIJZ. Občinske meje se bodo odprle, vendar bo neomejeno gibanje dovoljeno zgolj po posameznih regijah. Tisti, ki se že niso uspeli popeljati z modernim vlakom po novo zgrajeni kočevski progi, bodo v primeru neopravičljivih razlogov na novo doživetje tako morali še nekoliko počakati.

Do kdaj policijska ura?

Ukinitev policijske ure bo sledila šele v rumeni fazi, torej ko število dnevnih okužb pade pod 600, število hospitaliziranih pa pod 500. V tem obdobju bo sledilo še sprostitev pouka v izobraževalnih ustanovah za vse preostale srednješolce, odprli se bodo dijaški in študentski domovi ter preostale servisne dejavnosti.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki