fbpx
E-UTRIP
Featured PR

DBS: Do sanjskega doma z ugodnim kreditom

Da se boste ob iskanju novega doma izognili stresu in skrbem, da bo nepremičnino vaših sanj – ko jo boste končno našli – pred vami kupil nekdo z bolj fleksibilno denarnico, je pomembno, da pravočasno preverite svoje finančne zmožnosti.

Ne glede na to, ali sanjate o trisobnem stanovanju s panoramskim razgledom na mesto ali prostorni pasivni hiši na deželi – nakup lastnega doma je za vsakogar pomembna odločitev, za katero si je treba vzeti čas. Predstavlja namreč velik finančni zalogaj. Prihranke, ki so že na kupčku, lahko z manjšimi prispevki nekoliko oplemeniti pomoč širše družine. Kako pa premostiti razliko, ki vas loči od doma vaših sanj?

Naložba za prihodnost

V primerjavi z mesečnim plačevanjem visoke najemnine za stanovanje, v katerem ste omejeni pri preurejanju prostora v dom, je odločitev za nakup lastne nepremičnine lahko pametna investicija za varno prihodnost. Sanje o lastnem domu vam bo pomagal uresničiti namenski stanovanjski kredit. Gre za dolgoročni kredit, ki je namenjen nakupu, gradnji ali prenovi stanovanjskih nepremičnin, izkoristite pa ga lahko tudi za izplačilo dednega deleža, za poplačilo obstoječega kredita, za komunalno opremljanje zemljišča in pridobivanje gradbene dokumentacije, pa tudi za druge namene, s katerimi boste povečali vrednost svoje nepremičnine.

Izbrati fiksno ali spremenljivo obrestno mero?

Pri izbiri pravega stanovanjskega kredita je treba še posebej skrbno pretehtati, katero vrsto obrestne mere izbrati. Nemogoče je namreč napovedati, katera bo na dolgi rok ugodnejša za kreditojemalca. Nespremenljiva obrestna mera, ki ostaja enaka skozi celotno obdobje odplačevanja kredita, predstavlja večjo stabilnost za vaše finance. Spremenljiva obrestna mera nasprotno pomeni večje tveganje zaradi nihanj, ki pa ne gredo le navzgor, temveč tudi navzdol.

Trenutno je EURIBOR na zgodovinsko najnižji ravni, a ta trend zagotovo ne bo večen. Prednost spremenljive obrestne mere je, da je ob odobritvi kredita praviloma nižja od fiksne obrestne mere, njena glavna slabost pa, da se v času trajanja kredita lahko močno zviša. Daljša je ročnost kredita, večje je tudi tveganje, povezano z dvigom spremenljive obrestne mere. Da boste brez skrbi izbrali posojilo po svoji meri, so vam na voljo prijaznimi in izkušenimi svetovalci v najbližji poslovalnici Deželne banke Slovenije.

Stanovanjski kredit DBS – za tisto, kar zmanjka

Deželna banka Slovenije je namreč za vas pripravila stanovanjski kredit, ki so ga neodvisne institucije uvrstile med najugodnejše. Namenjen je tako komitentom kot nekomitentom banke, ki potrebujejo sredstva za financiranje nakupa, gradnje ali prenove nepremičnine ali za druge namene, ki povečujejo vrednost nepremičnine. Ob tem ponuja možnost 50 % gotovinskega črpanja kredita, kar je še posebej dobrodošlo pri obnovi starejših nepremičnin, dodatno znižanje obrestne mere in fleksibilne možnosti zavarovanja kredita. In kar je morda najpomembneje: višina mesečnega obroka je lahko nižja od mesečne najemnine.

Uresničite sanje o lastnem domu z enostavnim klikom na to povezavo in preverite akcijsko ponudbo stanovanjskih kreditov Deželne banke Slovenije, ki velja do konca junija 2021.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki