fbpx
E-UTRIP
Featured Gospodarstvo

Cene goriv v nebo, ob avtocesti liter dizla več kot 2 evra

Nobena skrivnost ni, da bomo v Sloveniji od danes naprej goriva točili po še višjih cenah. Če je še pred nekaj meseci cene goriv redno oziroma ob spremembah (navadno vsak drugi torek) spremljala le manjšina, češ, »saj ni potrebe, spreminja se za cent ali dva na liter«, pa zadnje tedne temu ni več tako. Cene gredo v nebo, v primerjavi z lanskim letom so višje približno za pol evra na liter.

Včeraj in že v nedeljo so se na bencinskih črpalkah drenjali avtomobili v želji po napolnitvi rezervoarja, posledično pa je (oziroma vsaj naj bi) ponekod zmanjkalo goriva, predvsem dizla.

Koliko bomo odšteli za liter bencina in dizla?

Od danes naprej bomo za liter 95-oktanskega bencina odšteli 19,5 centa več, in sicer 1,755 evra, medtem ko je cena za liter dizelskega goriva poskočila za 18 centov in znaša 1,848 evra.

V omrežju avtocest in hitrih cest pa so cene še višje, za liter 95-oktanskega bencina morate na Petrolovih črpalkah odšteti 1,851 evra, na črpalkah OMV Slovenija pa kar 1,944 evra. Dizelsko gorivo je na obeh omenjenih bencinskih črpalkah nekaj čez 2 evra.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki