fbpx
E-UTRIP
Featured Ribnica Šport Športna društva

Čarobnih 20 let Društva mažoret in plesalcev Ribnica

Začelo se je leta 1999, ko je Društvo mažoret in plesalcev Ribnica pričelo s svojim delovanjem in sprejelo prva dekleta, ki so se srečala z vrtenjem mažoretne palice in osnovnimi plesnimi koraki. V naslednjem letu je bilo društvo na pobudo Klavdije Križ Potisk tudi registrirano. Takrat majhno društvo je skozi leta raslo. Med sedanjo predsednico Tino Jurkovič, podpredsednico Jeleno Klun, 12-imi mentoricami in kar 123-imi dekleti se tkejo močne vezi, sklepajo trajna prijateljstva in ustvarjajo čarobne zgodbe.

Delček zgodbe je društvo predstavilo v nedeljo, 15. 12. 2019 v Športnem centru Ribnica, na slavnostni prireditvi ob 20. obletnici. V soju odrskih luči je nastopilo vseh 123 članic, v nekaterih plesnih točkah pa so se dekletom pridružile nekdanje članice. Med njimi se je predstavila Bojana Oražem, ki je obiskovalce s svojim plesnim partnerjem Donaldom Wolfom popeljala v svet latino ritmov. Na velikem odru so plesni spektakel pričarala tako starejša dekleta, ki imajo za seboj že številne nastope in tekmovanja, kot tudi najmlajše deklice, ki štejejo le 3 leta in je bil to zanje prvi nastop. V do zadnjega kotička napolnjeni dvorani sta navdušenje in velik aplavz požela tudi twirler Tim Udovič, ki je s svojimi triki s palico prevzel občinstvo, ter finalist šova Slovenija ima talent, Tilen Lotrič, ki je očaral s čudovitim glasom.

Solze, smeh, sreča, veselje do plesa in tesno prijateljstvo so tisto, kar Društvo mažoret in plesalcev Ribnica vodi in ohranja že 20 let. Sodelovanje, odrekanje, inovativne ideje, zagnanost in skupinski duh pa je tisto, kar je pripomoglo k organizaciji velike slavnostne prireditve. Velika zahvala gre seveda vsem mentoricam, ki so s svojo zagnanostjo in strastjo do plesa pripravile prekrasne plesne točke in organizirale nepozabno prireditev, ki bo vsem nastopajočim in obiskovalcem ostala v spominu še dolgo časa. Vse to pa ne bi bilo mogoče brez podpore in velike pomoči staršev, ki dekleta spremljajo na vsakem koraku, jih podpirajo in spodbujajo. Hvala vsem donatorjem in sponzorjem, osebju Športnega centra Ribnica, občini Ribnica in vsem sodelujočim na prireditvi.

Brez vseh omenjenih prireditev ne bi bila tako čarobna. Saj veste kako pravijo: »V slogi je moč.«

Iris Klun, za Društvo mažoret in plesalcev Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki