fbpx
E-UTRIP
Aktualno

Boste ostali brez osebnega zdravnika? Kdo zapušča ZD Kočevje?

Zdravstveni dom Kočevje zapušča še ena zdravnica splošne medicine. Z delom v kočevskem zdravstvenem domu je prenehal tudi pogodbeni pediater. Vodstvo zavoda smo prosili za pojasnila. Na informacijo, ali ZD Kočevje zapušča še druga zdravnica splošne medicine, še čakamo.

Gregor Košir, direktor ZD Kočevje navaja, da bo zdravnica Mateja Pišljar Mehle, dr. med. spec. druž. med, prekinila pogodbo z ZD Kočevje v drugi polovici februarja.

” Prekinitev zaposlitve izhaja iz osebnih okoliščin, pogovarjamo se sicer tudi o možnostih občasnega nadaljnjega sodelovanja. Več o razlogih za odhod upamo, da bo zdravnica komunicirala tudi sama, kar bomo, če bo tako želela, tudi javno objavili. Njene paciente bo koordinirano prevzela zdravnica Kamala Klobučar, dr.med., jih postopoma začela tudi obravnavati in potem spomladi, po opravljeni specializaciji tudi opredelila, v kolikor bodo to želeli.”

Menjava zdravnika bo po zagotovilih vodstva potekala kar se da gladko.

“S 5.12. začne opredeljevati paciente tudi druga koncesijska ambulanta družinske medicine dr. Valčiča, s prevzemom pacientov dr. Andrejević in nekoliko kasneje morebitnih neopredeljenih,” pojasnjuje Košir.

V ZD Kočevje je z delom prenehal pogodbeni pediater dr. Rušit Salihi, ki je bil eden izmed 8 pogodbenih pediatrov. Pogodbeniki prihajajo v ZD Kočevje po dogovoru. Omenjeni pediater ni nikoli izrazil želje po redni zaposlitvi v kočevskem zdravstvenem domu znotraj otroškega dispanzerja, poudarja Košir.

“Ob pomanjkanju pediatrov, ki bi bili na razpolago za redno zaposlitev, redno sodelujemo z zunanjimi pediatri, ki so na razpolago in na ta način zagotavljamo celotno preventivno dejavnost in velik del kurative. V procesu pridobivanja slovenske zdravniške licence pa imamo tudi dve pediatrinji iz tujine,” zaključuje Košir.

Prosili smo ga tudi za potrditev naše informacije, da Zavod zapušča še ena zdravnica splošne medicine. Odgovor pričakujemo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki